Irán első kutyamenhelye – 700 kutyával

Az önkéntesek maximális kitartására van szükség Irán első kutya menhelyén, amely 2014-ben nyitotta meg kapuit, és ahol több mint 700 sérült vagy gazdátlan kutyát látnak el. Iránra egyelőre nem igen jellemző a kutyatartás, főleg nem a kóbor állatok helyzetének megoldása, pontosan ezért még inkább becsülendő, amit ez a pár ember tesz.

Szinte egyáltalán nincsenek állatvédelmi szervezetek vagy alapítványok az országban. A Vafa Állatmenhely azután nyitott meg, hogy az alapító, Fatemah Motamedi feltette magának a kérdést: „Miért ne lehetne Iránban is ugyanolyan menhely, mint máshol?

A Vafa jelentése egyébként hűség. A menhely a fővárostól, Teherántól nem messze helyezkedik el. A helyválasztásban nagy szerepe volt annak, hogy a főváros környékén a rengeteg kóbor kutyát ütnek el a forgalmas utakon, akikre segítség nélkül csak a hosszú szenvedés és a halál várna.

A kutyákat, miután megérkeznek, azonnal ivartalanítják, rendszeresen sétáltatják őket és igyekeznek nekik új otthont találni, ami Iránban nem könnyű. Kitartást nekik!

 

További külföldi és magyar menhelyi hírek:

Isztambul a legkutyabarátabb, pedig kevesen tartanak kutyát

735 kutyának biztosít otthont az indiai üzletember

Magyarországi menhelyek

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
Fotók: Getty
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...