Saját KB bal
Saját KB jobb

Műlábat kapott, terápiás kutya lett

Hudson életvidám, 4 éves pit bull keverék, aki szeret gazdájával kergetőzni, és terápiás kutyaként dolgozik. De ez nem volt mindig így. 3 hónaposan odaszögezték az egyik mancsát a vonat sínekhez, és sorsára hagyták New Yorkban. Az utolsó pillanatban megmentették, története szélsebesen terjedt, ő lett a „vasúti kölyök”. 

Többi sérült lába ugyan meggyógyult, de sajnos mancsát már nem sikerült megmenteni. Miután Richard örökbe fogadta, elkezdett megoldások után kutatni, hogy visszaadja Hudson mozgásának szabadságát. Ekkor talált rá Derrick Campana-ra.

Derrick a protézisek szakértője, tudása világszerte számos állatfaj egyedén segített már. Páciensei között volt már teknős, kecske és elefánt, utóbbi egy thaiföldi aknamezőn veszítette el egyik lábát. Derrick szerint havonta mintegy 200 állatnak van szüksége művégtagra, amely igen magas szám.

Miután Derrick megismerte Hudsont, megkezdte egy könnyű és kényelmes protézis megtervezését, amit a sérült kutya szinte a teste részének érezhet majd. Derrick orvosi minőségű polipropilént és polietilént használ a művégtagok elkészítéséhez, ami nem csak a jobb illeszthetőséget és a jó rugalmasságot biztosítja, de megfizethetőbb is.

 

Számos prototípus után Derrick végre felhelyezte Hudson lábára a segédeszközt. És mi volt erre a válasz? Pár próbának számító lépés után Hudson egyszerűen szaladni kezdett.
Hudsonban megvan a vágy, hogy járjon, hogy újra fusson. Akarta, és amikor megkapta a protézist, meg is tette.” – mondta Derrick.

A „vasúti kölyökből” azóta terápiás segítő lett, és ami a legfontosabb: a csapások leküzdhetőségének szimbóluma. Richard szeretetével és Derrick szenvedélyével újra kutyához méltó életet élhet, és segíthet másokat – függetlenül attól, hogy egy ember majdnem tönkretette az egész életét.

 

 

Még több kutya, akik műlábbal élnek, itt és itt.

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: plastecsmakesitpossible.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...