ÉttermekKávézókVendéglátóhelyek

STIKA Budapest

Ami stikában történik…Az egyre terjeszkedő buli és gasztronegyed egy ideje már a Klauzál tér felé is nyújtózkodik, most a Csányi-Dob utca sarkán nyílt egy új hely, mely reggeltől estig, éppen az adott napszakhoz igazítva várja barátsággal a reggeli ébredőket, a déli menüzőket és az esti lazítani vágyókat. A srácok a könnyed hangulat ellenére elég komolyan gondolták a vendéglátást, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Stika felirat az alkarjukon – szigorúan lemoshatatlanul.

A Stika letisztult, sok a fafelület, mellőzik a romkocsmákra jellemző kiegészítőket, de a borbárok merev hangulatát sem találjuk meg náluk. A fekete-fehér-barna színek dominálnak, viszont a kirakatszerű, teljes utcafrontos üvegajtók miatt nagyon fényes és szellős a tér. Szembetűnő, hogy a padló klasszikus, régi pepita padlólapokból áll, melyeket korhűre restauráltak; csak néhány sérült lapot kellett kicserélni újra. Ettől a padlózattól van a Stikának valami különös, “békebeli” presszó hangulata, ami nagyon hiányzott már a belvárosból. A peremkerületekben találni még néhány ilyen atmoszférájú helyet, de azokba maximum nosztalgiából vagy extrém sportként szabad betérni. A hely érdekessége, hogy a Csányi utca felé egy kis ablakot is nyitottak, melyen a kávékat, a reggeli croissant lehet átvenni, extragyorsan.

Egy rohamtempóban megvalósult álom eredménye a Stika, ami az elegáns, csokornyakkendős fiúkkal, szuper kávékkal, gondosan válogatott borokkal, házias ízekkel  hamarosan a VII. kerület egyik új kedvence lehet.

(Szöveg forrása: WeLoveBudapest.com)

   


Fotó: colorcam.hu
H – Sze:
8:00 – 23:00
Cs – Szo:
8:00 – 0:00
V:
8:00 – 17:00

 

Cím:  1072  Budapest, Dob utca, 46/A
Telefon: +361 2748044
E-mail: [email protected]
Facebook
I
nstagram

http://instagram.com/stikabudapest

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...