ÁllatmenhelyekSzervezetek

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Alapítványunk 1994-ben néhány Siófokon és környékén élő állatszerető ember kezdeményezésével alakult, hogy segítsen az elkóborolt, elhagyott állatokon, biztosítsa élelmezésüket, egészségügyi ellátásukat, megfelelő elhelyezésüket egy új családban. 2004-től közhasznú alapítványként működünk.

Menhelyünk közel másfél évtizede, az első időszakban történt költözés után Balatonszabadi határában, a volt szeméttelep szomszédságában kapott területet. Telepünk az alapítás óta folyamatos fejlődésen ment keresztül, próbálta kiszolgálni az egyre növekvő, hatalmas igényt az állatok elhelyezésére. Számtalan kennellel, kifutókkal, kiskutyáink számára épített zárt, fűthető épülettel, betegeinknek fűthető lakókonténerekkel, illetve új beteg karanténnal, dolgozóink számára szociális helységekkel bővültünk.

Mivel a Balaton déli partján, illetve Somogy megye északi részén egyáltalán nincs sem állatvédő szervezet, sem állatmenhely, hiánypótló feladatot látunk el. Ezt bizonyítja, hogy az utóbbi időszakban évente 450-500 kutyát, és legalább 30-40 macskát fogadunk be, illetve adunk örökbe. A menhely létszáma átlagosan 170-180 kutya, és 50-60 macska. Szinte folyamatosan 30-40 kölyökkutya és kismacska kerül gondozásunkba a különböző korú, nagyságú és természetű felnőtt állatok mellett.

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Örökbeadás

Minden állatot oltásokkal, mikrochippel és ivartalanítva adunk örökbe, egy részük Siófok 60-70 km- es környezetében, másik részük partnerszervezetek segítségével külföldön kerül gazdához. Minden gazdához került kutyánkat utólag is ellenőrzünk, a külföldi állatvédőktől pedig rendszeresen visszajelzéseket kapunk kis védenceink új életéről.

A menhelyen élő állatok takarítását, etetését, egészségügyi kezelését, szocializálását, fizikai és lelki rehabilitációját naponta 4 fő gondozó személyzet és 1 fő szállítással, élelem beszerzéssel, állatbefogással foglalkozó munkatársunk látja el, az adminisztratív munkákat, örökbeadások, egészségügyi ellátás koordinálását a felelős vezető végzi. Örökbe fogadható kutyusainkról egy részletes leírásokat, fotókat tartalmazó adatbázist vezetünk, amelyet önkénteseink segítségével folyamatosan frissítünk.

Rendszeresen részt veszünk városi rendezvényeken, iskolákban, könyvtárban, idősek otthonában tartunk előadásokat, vagy egyszerű, kutyasimogatós látogatásokat, mert az állatvédelem, a felelős állattartásra nevelés iránt is elkötelezettséget érzünk. A menhely minden délután nyitva áll a látogatók előtt, rendszeresen rendezünk sétáltatós és örökbefogadó napokat, amelyek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, rengeteg a látogatónk, nagyon sok gyermekes családnak, időseknek és fiataloknak nyújtunk hasznos, és nem utolsó sorban élményekkel teli, szívet melengető időtöltést.

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Támogatás

Évente szervezünk találkozót az örökbe fogadott kutyusaink és gazdáik számára, ahol újra viszontláthatjuk régi kedvenceinket és osztozunk a gazdik örömében.

Működésünk finanszírozása adományok, önkormányzati támogatások és SZJA 1% felajánlás segítségével történik, legnagyobb kiadásainkat pedig az állatok élelmezése, orvosi ellátása, közüzemi számláink, illetve alapítványunknál főállásban dolgozó 8 fős személyzet bérköltsége jelenti. Minden pályázati lehetőséget próbálunk megragadni, hogy jobbá, élhetőbbé tegyük menhelyünk lakói számára az életet.

Önkénteseink és dolgozóink számára ez nem csak egy munkahely, vagy hobbi, hanem egy életforma, gondolkodásmód, amely gyakran magánéletünk, szabadidőnk feláldozásával jár és családi támogatás nélkül nem működhetne, mégis olyan – néha szomorú, de szerencsére gyakrabban örömteli – élmények részesei lehetünk, annyi szeretetben lehet részünk, amely a minden napi gondok és nehézségek ellenére bőségesen kárpótol minket.

Minden, munkánkat támogató, velünk együtt segíteni akaró emberrel, szervezettel örömmel osztozunk élményeinkben, sikereinkben.

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Telephelyünk Balatonszabadinál, a 7-es út 105-ös kilométerénél a Négy évszak faiskola felé lekanyarodva, szőlőskertek szomszédságában helyezkedik el (a volt szemétlerakó mellett).

Nyitva tartás: Mindennap 14:00 és 15:30 között. Ünnepnapokon és hétvégén is.
(Menhelyünk kizárólag december 24-25-26, december 31 és január 1-én nem látogatható!)

Nyitva tartási időn kívül dolgozóink a folyamatosan túlzsúfolt menhely állatainak ellátásán dolgoznaknak, ezért kérjük, hogy a fenti időpontban látogassanak el hozzánk.
Csoportokat, iskolai osztályokat tudunk fogadni látogatási időn kívül is. Kérjük egyeztessenek velünk e-mail-ben vagy telefonon!

Telefonszámok:
+36 20 922 35 62 Vörös Zsuzsa
+36 20 474 68 48 Gőgös János

E-mail cím: [email protected]

Cím: Telephelyünk Balatonszabadinál, a 7-es út 105-ös kilométerénél a Négy évszak faiskola felé lekanyarodva, szőlőskertek szomszédságában helyezkedik el (a volt szemétlerakó mellett).

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...