AlapítványokSzervezetek

Országos Állatvédőrség Alapítvány

2009-ben Magyarországon 965 esetben érkezett bejelentés a rendőrség felé állatkínzásról, de 2010-ben ez a szám már 1158 volt. Ez azt jelenti, hogy átlagosan naponta 2-3 állatot ért olyan súlyos bántalmazás, mely esetében a rendőrség segítségét kérték.

És ezek csak az olyan esetek, ahol a szemtanúk tudták hová fordulhatnak. Azonban az állatkínzások száma ennél jóval magasabb, a legtöbb esetben vagy nincsenek szemtanúk, vagy ha vannak is, nem tudják hová, kihez fordulhatnak segítségért. Külföldön egyre több helyen találkozhatunk az úgynevezett „Állatrendőrség” szervezetével. Ez – és a Kecskeméten már hasonló módon működő Állatvédelmi Őrszolgálat – adta az ötletet 2009 végén a Cerberos Állatvédő Egyesületnek, az országos szintű szervezet létrehozására.

Együttműködésben a Fehérkereszt Állatvédő Ligával 2010 nyarán megtartottuk az első állatvédőr-toborzót Ráckevén, közel 200 önkéntes jelentkezővel. 2011 elejére, egyezségre jutottunk az Országos Polgárőr Szövetség, az International Police Association
Magyar Szekciója és a Rendőrtiszti Főiskola mellett, az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) is.

A nagy pillanat 2011. február 24-én érkezett el, amikor az ORFK, a Cerberos és a Fehérkereszt ünnepélyes keretek között aláírta az együttműködési megállapodást.

2011. április 28-án a Cerberos Állatvédő Egyesület Állatvédőrség Munkacsoportja a ORFK-val történt aláírás után további állami és civil szervezetekkel kötött együttműködési megállapodásokat Óbudán, a Rozmaring Kertvendéglőben. A rendezvényen több ismert személyiség is részt vett, valamint először hangzott el az Állatvédőrség himnusza nagyközönség előtt neves zenészek előadásában.

Az aláírók:

  • Rendőrtiszti Főiskola képviseletében Prof. Dr. Sárkány István rektor,
  • Országos Polgárőr Szövetség képviseletében Kardos Pál elnök-helyettes,
  • International Police Association Magyar Szekció képviseletében Németh Lajos elnök,
  • Fővárosi Közterület-felügyelet képviseletében Dr. Kozma Tamás, a Fővárosi Ebrendészeti Telep vezetője
  • Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete képviseletében Korózs András elnök.

2011 szeptemberében alakult meg az Országos Állatvédőrség Alapítvány, amely hivatalos szervezeti formába önti az Állatvédőrséget a Cerberos és a Fehérkereszt együttműködésével. Az Alapítvány fő feladata, hogy képviselje az Állatvédőrség érdekeit a különböző állami
és társadalmi szervezetek felé, valamint biztosítsa az Állatvédőrség működését, pénzügyi, szervezeti és tevékenység irányítási oldalakról is.

Cím: 1117 Budapest, Nádorliget  u. 8./B.
E-mail: [email protected]
Facebook

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...