BorászatokVendéglátóhelyek

Mokos Pincészet

Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi borvidék életében – immár két településen: Palkonyán és Villánykövesden. A nagy áttörést pincészetünk életében a 2003-as év hozta, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdett Mokos Gábor.

Szőlőterületünk és közel 45 hektár gyümölcsösünk napsütötte, zamatos termésére építve készítjük klasszikus villányi vörösborainkat és gyümölcsbor-különlegességeinket.

Célul tűztük ki a kisebb borvidéki települések életének felpezsdítését és Palkonya kulturális fellegvárrá emelését a Villányi Borvidéken. Pincészetünk építését az egykori palkonyai kőbánya felhagyott bányaudvarában 2010-ben kezdtük meg. A páratlan környezetben megvalósult pince-beruházás eredményeként jött létre közel kétezer négyzetméteres borászatunk csodás rálátással a palkonyai pincesorra, a műemléki körtemplomra, és a virágzó gyümölcsösre a völgy túloldalán.

Az infrastruktúra fejlesztése során a 120 fős borkóstoló terem és a barrique hordós érlelő mellett, a modern borászati technológiai tér fölött egy 360 főt befogadó színház- és rendezvénytermet hoztunk létre. Ez a pince-színház fűzi szorosabbra a bor és kultúra közti kapcsolatot, különleges gasztro-kulturális élményeket biztosítva a közönségnek.

Élvezze kedvencével villányi borainkat, valamint prémium gyümölcsborainkat és vegyen részt színes programjainkon vagy izgalmas csapatépítő játékainkon!

Hétfő – Csütörtök: 8:00-18:00

Péntek: 8:00-20:00

Szombat: 10:00-20:00

Vasárnap: 10:00-18:00

Cím: 7771 Palkonya, Hegyalja u. 1.
Telefon: +3672 200201
E-mail: [email protected]
Facebook
Instagram

http://mokos.hu

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...