AlapítványokSzervezetek

Mancs a Kézben (Mentőkutyás) Egyesület

Küldetésünk: Segíteni a bajbajutottakon személy kereső mentőkutyákkal, tanítani a fiatalokat az állatvédelemre és a felelősségteljes kutyatartásra, népszerűsíteni az önkéntes munkát, építeni a társadalmi szerepvállalást.

Egyesületünk 2007-ben alakult, de tagjaink közül sokan már jóval korábban a mentőkutyák képzésével foglalkoztak más keretek között. Jelenlegi összetételében a csapat kb. 6 éve dolgozik együtt, néhány tagunk évtizedes kutyakiképzői múlttal rendelkezik, és közülünk szinte mindenki rendelkezik önkéntes tűzoltó vizsgával. (a tanfolyamon sok olyan használható, a való életben szükséges fogást, technikát tanítanak a tűzoltóknak, amelyeket mi a mentések során alkalmazhatunk). Bevetéseink során időnként szükség van alpin-technikai ismeretekre is, amit a tréningeken illetve a gyakorlatokon igyekszünk magas szinten elsajátítani. Természetesen munkánk során segítségünkre vannak azok a tagjaink is, akiknek nincs saját kutyájuk, ők biztosítják a stabil műszaki hátteret a tréningekhez valamint az éles bevetésekhez.

Egyik kutyás team-ünk (Pinkóczi Diána és Mangó) tagja a HUNOR állami mentőcsapatnak (magyar ENSZ INSARAG nehéz minősítésű mentőcsapat).

Célunk, hogy minél több eltűnt személy felkutatásában segédkezhessünk, minél több életet menthessük meg. Mindezt rendszeres tréningekkel, jól megtervezett felkészüléssel alapozzuk meg. Mind a tréningeken, mind az éles bevetéseken professzionális felszereléseket használunk, a képzésben pedig figyelemmel kísérjük a legújabb módszereket. Eközben soha nem tévesztjük szem elől kutyáink fizikai és mentális terhelhetőségét, mindent elkövetünk, hogy négylábú társaink a lehető legjobbat kapják mindenből!

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVYB3CsEuwRKMKaT90AtV4g

Nyilvántartási szám: 05-02-0064475

Adószám: 19333250-1-13

Bankszámlaszám: CIB Bank: 10701324-68530466-51100005

Cím: 2039 Pusztazámor, Gárdonyi Géza utca 23.

Telefon: +36 30 511 7310, +36 30 921 9052

e-mail: [email protected][email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/mancsakezben/

http://mancsakezben.hu/ , www.rescuedog.hu, www.mentokutya.hu

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...