Fajtamentő egyesületekSzervezetek

Magyar Spitz Egyesület – Spitz fajtamentés

A Magyar Spitz Klub létrehozta fajtamentő szolgálatát, melynek célja a gazdátlan és elveszett spitzek segítése és gazdához juttatása. Spitz fajtamentésünket a Kutyamenedék, ahol boldogabbak az ebek önkéntes csapatával közösen működtetjük.

A spitz kölykök hihetetlenül elbűvölőek és kedvesek. Sajnos azonban sokan vesznek magukhoz meggondolatlanul kiskutyát, mely ha már teher lesz számukra, megszabadulnak tőle. A kutyának jó esetben keresnek egy új gazdát, vagy pedig leadják egy sintértelepen, vagy menhelyen, de sokszor egyszerűen kiteszik az utcára. De az is elég, ha a „kedves gazdák” megunják a kutyát, nem foglalkoznak vele eleget, aki unalmában kirándulásokra indul a nagyvilágba.
Sajnos a spitzeket is rengetegen szaporítják. Ez kiemelt problémát jelent, hiszen a szaporítóktól, nem megfelelő tartási körülmények közül vásárolt kölyköknél később gyakran lépnek fel egészségügyi problémák és a gazdák a hosszú és költséges állatorvosi kezelés helyett (tisztelet a kivételnek!) inkább utcára teszik a kutyát.

Cím: 1221 Budapest, Baross u. 11. (kizárólag levelezési cím)

Telefon: +3630 610-8414, +36 30-201-4160, +36 20-560-6165

E-mail: [email protected][email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/kutyamenedek/?fref=nf

http://www.spitz.hu/

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...