Gasztrokutya – Selymes bunda kutyakeksz
Télen kedvenceink bundája fénytelen, sprőd lehet, ráadásul hullik – és mindent beterít a kutyaszőr! Ez a kutyakeksz természetesen nem varázspálca, de egészséges hozzávalóinak köszönhetően segít a szőrzet egészségének megőrzésében. Ráadásul finom!
Hozzávalók
125 g lazacfilé
50 g spenót
1 ek. kókuszzsír
100 g kemény sajt
2 tk. tengeri alga por (vagy porított nori lap)
250 g teljeskiőrlésű liszt
2 ek. víz
Elkészítés
Vágd apróbb darabokra a lazacot, majd a spenóttal, a kókuszzsírral, a reszelt sajttal és az algaporral együtt tedd a konyhai robotgépbe. Add hozzá a vizet és pürésítsd, majd apránként adagold hozzá a lisztet, amíg a kívánt állagú nem lesz. A cél, hogy nem túl száraz, de jól nyújtható tésztát kapj. Vedd ki a tésztát a gépből és lisztezett tepsin nyújtsd ki. Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál vékonyabbak lesznek a kekszek. A vékony kutyakeksz tovább eltartható és hamarabb sül át. Szaggatóval vágd ki a kekszeket és helyezd őket egy tepsire, majd 180°-on süsd őket kb. 25 percig.