Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Lazacos áfonyás zseléfalatkák

Szuperélelmiszerek szuperkutyáknak

Az alábbi recept a Proud Dog Mom Blog oldalon jelent meg, ahol egyébként még sok ötletes receptet találtok, ha otthon készített falatokkal szeretnétek kényeztetni kedvenceiteket.

Az áfonya nemcsak az emberek, hanem a kutyák számára is egészséges, tele van antioxidánssal, C és A vitaminokkal, de kalcium- és magnéziumforrás is. Jót tesz az ízületeknek, az emésztésnek és az agyműködésnek. A lazac az egyik legjobb omega3 zsírsav forrás, de kalciumot, vasat, cinket, szelént és B12 vitamint is tartalmaz. Hozzájárul az idegrendszer egészségéhez, magas fehérjetartalmának köszönhetően pedig tápláló és segíti az izmok fejlődését.

Hozzávalók:

1 lazackonzerv (nem olajos) vagy

150 g nem füstölt, nem nyers lazacfilé, szálkák és a bőre nélkül

100 g áfonya

60 ml víz

1 csomag zselatinpor

 

Az elkészítés nagyon egyszerű: turmixgépben pépesítsd a lazacot és az áfonyát, majd egy kis lábasban tedd fel a vizet melegedni. Ha már kezd forrni, add hozzá a lazacos-áfonyás pürét és jól keverd el. A tűzről levéve add hozzá a zselatint (ha por állagút használsz), és keverd el alaposan. Ezután adagold a masszát szilikon jégkockaformákba. Használhatsz csont vagy más dekoratív formát is! Majd 1-2 órára tedd be a hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon.

Por állagú zselatin helyett használhatsz zselatinlapot is, ebben az esetben kövesd a csomaguláson lévő útmutatót.

Jó étvágyat! 🙂

Bujdosó-Szalay Adél
(Kutyabarát.hu)
Recept és képek: Proud Dog Mom blog; flickr.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...