Német dog kontra gyerekek: Jól kijönnek egymással?

Nem viszik túlzásba az ugatást, a gyereksírás nem zavarja őket. A hatalmas óriás tökéletes játszópajtása lehet a gyerekeknek. Mielőtt azonban bemutatnánk őket egymásnak, nem árt megtenni néhány óvintézkedést, a figyelem pedig szintén elengedhetetlen!

A védelmező, játékos, megbízható, és rendkívül intelligens német dog talán a legtürelmesebb a négylábúak között, éppen ezért gyakran esik rájuk a kisgyermekes családok választása. Nagyon ritka, hogy ez a fajta agresszívan viselkedne a gyerekekkel, hiszen megérti és elfogadja a gyerkőcök néha vad viselkedését, falkatársként tekint rájuk, és tudja, hogy nem akarják bántani.

Nem szabad elfelejteni, hogy ennek ellenére nem játékszer, az ő türelme is véges. Ha tisztelettel bánnak a német dogokkal, meghálálják. Gyakran nevezik őket gyerekfelvigyázónak, mert kis gazdájuk minden léptét nagy figyelemmel követik, megóvva őket a rájuk leselkedő veszélyektől. A gyerekekkel általánosságban tökéletesen megvannak, de a legkisebbekkel azért jobb nem egyedül hagyni őket.

A német dogokat nem kergeti őrületbe a gyakran kaotikus helyzet, ami az energiadús gyerekek miatt alakul ki a háztartáson belül. Türelmesek, és bár bírják az iramot, nem kell arra számítani, hogy felforgatják a lakást.

Mi a helyzet a kisbabák és a német dogok kapcsolatával?

Mint feljebb említettük, a bébikkel nem ajánlott kettesben hagyni őket (mint ahogy más kutyákat sem), hiszen ki tudja, hogyan reagálnak az új jövevényre. Amíg a gyerekek kicsik, mindenképpen rajtuk kell tartani a szemünket, bármennyire is bízunk a kutyánkban, hiszen a gyerekeknek gyakran hirtelen, kiszámíthatatlan mozdulatai, hanghatásai lehetnek, mely kapcsán megijedhetnek a kutyák, és egy általuk jelzésértékű, apró harapás komoly sérülést okozhat, lelkes farokcsóválásuk pedig akaratlanul is megütheti a babát.

Időt kell adni nekik, hogy megismerkedhessenek, ez a garancia arra, hogy a jövőben barátság és bizalom alakuljon ki közöttük.

Forrás: thesmartcanine.com
Kép: Pixabay
Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...