Saját KB bal
Saját KB jobb

Terápiás kutyát nevel az iskola egy befogadott kutyából

Édes labrador kiskutyát fogadott örökbe a Bucks County School District (Warminster) iskolafelügyelője. Nagy tervei vannak vele: terápiás kutyát nevelnek a kölyökből.

A szándék komolyságát jelzi, hogy a Jake nevű eb kiképzése már megkezdődött. Míg egyelőre hétvégente tanulja a legfőbb parancsszavakat, a kutyus gazdája, Dr. David Baugh a szocializálódás érdekében rendszeresen magával viszi őt az iskolába. Jake várhatóan idén nyáron befejezi a terápiás kutya tréninget, és utána hivatalosan is az intézmény munkatársa lesz. Fontos feladatot végez majd: segíteni fogja a gyerekeket a tanulásban. Valószínűleg nem lesz gondja ezzel, hiszen már most nagy kedvence az iskola növendékeinek.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a kutyák jelenléte nyugtató hatással van a nebulókra, ami különösen jól jön olyankor, amikor tesztírásra, felelésre kerül a sor. Ősztől a tantermekben számítanak Jake segítségére, ott lesz majd például az olvasási gyakorlatoknál, és vizsgahelyzetekben is tervezik a bevetését. Jelenleg tanulási nehézségekkel küzdő gimnazistákkal gyakorol, akik azt mondják, családtagként tekintenek a kutyára.

 

Szerencsi Évi
(kutyabarát.hu)
Forrás: 6abc.com
Kép: Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...