Saját KB bal
Saját KB jobb

De mi lesz a kutyáddal, ha valami történik veled?

Előre nem tervezett események, váratlan balesetek sajnos bárkivel történhetnek. Az otthon, gazdi hazaérkezésére váró négylábúak viszont ilyenkor sem maradhatnak ellátás nélkül.

Bármi történjék, biztonságban fogod tudni kutyá(id)at a dogsnaturallymagazine.com tippjeivel, amelyek minden eshetőségre felkészítenek. Kezdetként válaszold meg magadnak, ki az, akit megbízhatnál állataid gondozásával, ha hosszabb vagy rövidebb időre távol kellene maradnod. Utána gondoskodj az alábbiakról!


Legyen az barát, családtag vagy szomszéd, kérd fel előre azt, akiben eléggé megbízol; neki kell majd akcióba lépnie, ha úgy hozza az élet. Hogy az illető be tudjon jutni a házba/lakásba, add át a kulcsaid másolatát. Legyen egy elkészített terved az etetésről: részletezd, hogy milyen tápból, mikor, és mennyit kell kapnia az állatnak. Fennálló gyógyszeres kezelés esetén természetesen erre is térj ki. És ha már gyógyítás, hagyd meg az állatorvosod elérhetőségét! Rövidtávú költségek fedezésére ajánlott elkülönítened egy összeget, amivel az átmeneti felvigyázó rendelkezhet.

Tényleg legyen terved mindenre!

A gazdi halála miatt megszámlálhatatlan kutya kerül menhelyre minden évben, és ennek kivédésére szükséges felkészülni. Ha rendelkezel háziállatod sorsáról, esetleg hagysz némi pénzt eltartásának költségeire, sokkal kisebb az esélye, hogy az utcára fog kerülni, ha te már nem leszel. Ehhez persze szükséges egy megbízható családtag vagy barát. Fontos, hogy egy hozzád hasonlóan állatbarát ismerőst előre felkérj az intézkedésre.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: dogsnaturallymagazine.com
Kép: Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...