DIY – “Szagmentő” száraz sampon kutyáknak

Itt a tavasz és az olvadás. A hó és fagy eddig nem engedte azokat az igazán penetráns aromákat a felszínre kerülni, de most, minden egyszerre csábít hempergésre és fetrengésre. Ha a ti kutyátok is fogékony az efféle csábításra, és épp nincs lehetőségetek megfürdetni, értékelni fogjátok ezt a házilag is elkészíthető gyorssegélyt.

Szükséged lesz a következőkre:

– 2-3 csomag étkezési szódabikarbóna (attól függ, mekkora a baj)

– 4-6 csepp tömjén vagy rozmaring illóolaj

– egy régi hintőporos flakon vagy sószóró

kutyabarat kutyabarát

Öntsd ki a szódabikarbónát egy konyharuhára vagy papírtörlőre, majd oszlasd el nagyjából egyenletesen. Csepegtess egy-egy cseppet az általad választott illóolajból a szódabikarbónára, majd az ujjaid segítségével kevergesd össze, hogy egyenletesen jusson mindenhová. A papírtörlőből vagy konyharuhából tölcsért formázva öntsd az illóolajjal elkevert szódabikarbónát a flakonba, rázd össze párszor, és már készen is van. Ezt a keveréket akár magadnál is hordhatod, szükség esetére.

Hogyan használd?

Szórd az illatosított szódabikarbónát az érintett (azaz szörnyen bűzlő) felületre, úgy, hogy a szőrszálak közé is bőven jusson. Hagyd hatni pár percig, majd alaposan fésüld ki. Ha szükséges, ismételd meg.

kutyabarat kutyabarát

A szódabikarbóna széles körben használt tisztítószer, semlegesíti a szagokat és magába szívja a szennyeződéseket. A tömjén és a rozmaring illóolajoknak szintén szagsemlegesítő hatása van.

Bujdosó-Szalay Adél

(Kutyabarát.hu)

Forrás: https://kolchakpuggle.com/2013/05/diy-dry-dog-shampoo.html

Fotók: @flickr

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...