Hogyan segíthetünk a menhelyi kutyákon?

Látod a sok gazdikereső kutya fotóját Facebookon? Szívesen segítenél, de a körülményeid nem teszik lehetővé, hogy kutyát tarts és nincs lehetőséged anyagi támogatásra sem. Mégis, úgy érzed, többet tennél egy megosztásnál? Légy önkéntes egy állatmenhelyen!

Egy állatmenhelyen rengeteg teendő akad, ezért sok helyen várják szeretettel a dolgos kezű, segíteni akaró embereket. Ne félj, biztosan lesz Neked való feladat, mert egy menhely élete nagyon változatos, sok feladatot és kihívást tartogat!

kutyabarat kutyabarát

Lássunk egy kis ízelítőt, miben tudnál segíteni!

  • A kutyák rehabilitációjában, szocializációjában: sok kutyus rossz körülmények közül kerül menhelyre, többeket bántalmaztak vagy nem szocializáltak megfelelően. Egy jólnevelt, barátságos kutyusnak sokkal jobb esélyei vannak családba kerülni, ezért a kutyusok nevelése nagyon fontos feladat.

  • Tanítás: Ahogy a szocializáció, úgy a megfelelő viselkedés és fontos egy gazdikeresőnél. Ha egy kutyus tud ülni, pórázon sétálni vagy akár egy-két trükköt, máris könnyebb dolga lesz az új gazdinak.

  • Higiénia, fésülés, kozmetika: Hozd ki a kutyusból a legvonzóbb énjét, hogy rátaláljon az álomgazdi. A menhelyekre általában nem éppen ápoltan és gondozottan kerülnek be a kutyák, pedig az ő közérzetüknek és a gazdikeresési esélyeiknek is jót tesz egy alapos kozmetika.

  • Takarítás, fűnyírás, festés, ácsmunkák, stb.: Mindig mindenhol akar valami, amit éppen fel lehet újítani, ki lehet festeni, meg lehet javítani vagy szebbé lehet tenni. Ezen kívül vannak mindennapi rendrakási és takarítási teendők is. Ha ügyes ezermester vagy, vagy egy igazi takarítótündér, itt a helyed!

  • Kutyasétáltatás: Kikapcsol, feltölt és felfrissít – és még segítesz is vele.

kutyabarat kutyabarát

A lista korántsem teljes! Számos menhelyen segíthetsz akár otthonról is, mondjuk szövegek fordításával vagy események szervezésében. Fotózhatsz menhelyi kutyákat, egy jó kép is segíthet, hogy a leendő gazdi felfigyeljen a kutyusra. Webfejlesztői, reklám- és marketingfeladatok, grafikai munkák is sokszor akadnak. Ha segíteni szeretnél, nézz körül a hozzád közeli menhely honlapján vagy Facebook oldalán, hogy mire lenne szükség, vagy vedd fel velük a kapcsolatot és ajánld fel a szolgálataidat!

Bujdosó-Szalay Adél
(Kutyabarát.hu)
Fotók: @flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...