Tudod, mi a kutyás jóga sikerének titka?

Egyre gyakrabban olvashatunk arról, hogy kutyákkal sportolni jobb. Nem kizárólag a hangulat miatt, hanem mert pozitív irányba befolyásolja a kétlábúak teljesítményét. Az állatokkal való jógázás évekkel ezelőtt robbant be a köztudatba, a Fox News szerint azonban idén minden eddiginél népszerűbb lesz. Eláruljuk, miért.

A jóga nem mindenkinek való, viszont akik űzik, azt mondják, csodákra képes ez a mozgásforma. Miért ne vonhatnák be kutyáikat? Talán meglepően hangzik, de Budapesten is kipróbálhatja, akit vonz a dolog, és nem kell rögtön az Amerikai Egyesült Államokba repülni érte. Amerikában azonban már tömegek járnak kutyás jóga, azaz doga órára, ám a résztvevők nem saját, hanem a termek által „biztosított” szőrmókokat emelhetnek a magasba, ha a helyzet úgy kívánja. A kutyusok állítólag nagyon élvezik, és polifoamtól polifoamra vándorolnak az egyórás alkalmak alatt.

És hogy milyenek ezek az órák?

Aki már kipróbálta, azt mondja, teljesen más élményt ad a „doga”, hiszen a négylábúak sosem maradnak egy helyben, és gyakran megnevettetik a fegyelmezettséghez szokott jógázókat. Az tehát egyértelmű, hogy ezeken az órákon nem csupán a lazítás garantált, hanem annál sokkal több. Az ebek, akik egyébként gazdit keresnek, jó hatással vannak a vendégek mentális egészségére. Arról nem is beszélve, hogy (és most újra visszatérünk az amerikai példához), a befizetett napijegyek árának egy részét menhelyeknek ajánlják fel.

Te kipróbálnád?

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.foxnews.com

Kép: Fox News

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...