Amire sokan vártunk, már valóság! – A kutyák GPS nyomkövetése

Valószínűleg, nem vagyok egyedül azzal, hogy szeretném biztonságban tudni a kutyámat, akkor is, amikor nem vagyunk együtt. Azért is gondolom, hogy ez nem egyedi eset, mert a kutyás kiegészítők piacán újabb és újabb innovációk és kütyük jelennek meg, amelyek ezt a szívemben régóta létező űrt (alias fogyasztói igényt) célozzák meg.

Ebbe a kategóriába tartozik, a már hazánkban is elérhető, GPS nyomkövetős nyakörv is. Bár a GPS nyomkövetőket elsődlegesen a gyermekek és idős emberek biztonsága érdekében fejlesztették ki, szerencsére, a gyártók is felismerték, hogy bundás családtagjaink biztonsága is fontos szempont. A GPS nyomkövető segítségével pontosan láthatjuk kedvencünk helyzetét, így gyorsan megtalálhatjuk elszökött kutyánk, de ellenőrizni tudjuk, hogy hol jár és mit csinál a kutyánk mondjuk, ha napköziben, vagy a kutyasétáltatóval van.

kutyabarat kutyabarát

A nyakörvre szerelt GPS nyomkövetők között is vannak különbségek: vannak egyszerűbb modellek, amelyek “csak” az eszköz helyadatait közlik; de vannak olyan készülékek is, amelyek segítségével egy alkalmazáson keresztül követhetjük a kutyánk aktivitását is: az applikáción láthatjuk, ha kutyánk mozgásban van, vagy alszik éppen. Vannak lépésszámlálós és sportalkalmazások is, amelyek a sportos kutya-gazdi párosoknak jöhetnek jól.

Más szerkezetek úgynevezett “biztonságos zóna” beállítását teszik lehetővé, és figyelmeztetnek, ha kedvencünk elhagyja ezt a zónát (mondjuk kibújik a kerítésen). Választhatunk vízálló modellt is, illetve elemes és USB-porton keresztül tölthető eszközt is. Vannak GPS követők, amelyek könnyebbek és kompaktabbak, kistestű kutyáknak kényelmesebb viselet lehet egy ilyen modell.

kutyabarat kutyabarát

A kivitelben is rengeteg lehetőségünk van, az egyszerű, gyorskötözővel nyakörvre rögzíthető eszközöktől az antennás nagyon high-tech kinézetű kütyükig, de választhatunk olyan igényes, formatervezett eszközt, amely úgy néz ki, mint egy elegáns bőr nyakörv. Akármelyik opciót válasszuk is, kutyánkat nagyobb biztonságban tudhatjuk, ha bármi baj történne, és reméljük, hogy a GPS technológia segítségével több kutyus fog biztonságban hazajutni.

 

Bujdosó-Szalay Adél/ @tatyiandme

(Kutyabarát.)

Forrás: POD GPS; Link AKC; Ezvid WIKI

Képek: @flickr

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...