Albérletkeresés kutyával – Miértek és hogyanok

Az Amerikai Egyesült Államokban évente állatok milliói kerülnek menhelyre azért, mert gazdáik nem találnak olyan lakást, amelyben négylábúikat is szívesen látnák. A probléma sajnos nálunk sem ismeretlen. Rémálomnak tűnhet az albérletkeresés, hiszen a kiadó lakások, szobák nagy részét úgy hirdetik meg, mint nem állatbarát bérleményt.

 

Mi ennek az oka? Miért zárkóznak el a tulajdonosok a kutyás bérlők fogadásától?

kutyabarat kutyabarát

Természetesnek tűnő válasz, hogy aggódnak lakásuk biztonságáért, tisztaságáért, és tartanak attól, hogy olyan kár keletkezik, amelyet a biztosításuk nem fed. Nem tudhatják, hogy kisállatunk jól nevelt-e, hogyan viselkedik, illetve arról sincs információjuk, mi, lakók vállalnánk-e a felelősséget, ha bármilyen, kutya okozta probléma adódna. Egy új lakó alapból jelent némi kockázatot, hiszen a főbérlő ismeretlenül, gyakorlatilag egy első benyomásra alapozva dönti el, kinek adja ki a lakását. Ezeket a tényeket átgondolva érthető, miért nem szeretnének túl nagy kockázatot vállalni. Van azonban egy fontos dolog, amit nekik is meg kell érteniük: általában nem az eben, hanem a tulajdonoson múlik a dolgok alakulása.

kutyabarat kutyabarát

Hogyan érheted el, hogy a fentiek ellenére kutyáddal együtt találj új otthont?

A dogtime.com a kreatív kereséshez ajánl tippeket, megemlíti például, hogy kutyád legjobb tulajdonságainak felsorolásával készíthetsz afféle önéletrajzot, amelyben fotókkal illusztrálva kvázi bemutathatod őt a főbérlőnek. Imád gyerekekkel játszani? Édesen alszik és erről fényképed is van? Esetleg kutyaiskolába járt, versenyen vett részt, amiről oklevelet, kitűzőt kapott? Próbáld meg bebizonyítani, hogy kutyád jól nevelt, esetleg felajánlhatod, hogy a főbérlő találkozzon vele, így meggyőződhet róla, hogy az eb ápolt és nyugodt. A gondos kutyatulajdonosok köztudottan hosszabb távra elköteleződnek, ami szintén előny lehet a főbérlő számára, illetve nagyobb rendet tartanak, gyakrabban takarítanak.

Sajnos nem kizárt, hogy egy-egy esetben elzárkózásba fogsz ütközni, de biztosan lesz olyan, aki nyitottan áll majd a próbálkozásodhoz. Ha teheted, erősítésként kérj ajánlást előző albérletedből, vagy olyan ismerősödtől, aki kutyádon kívül a lakás tulaját is ismeri. Sok sikert!

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime.com

Képek: Unsplash

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...