Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért imádnak napfürdőzni a kutyák?

Nem csak mi, emberek örülünk a melengető napsugárnak, kutyáink szintén élvezik a fényt, amiből ők is igyekeznek minél több D-vitamint magukba szippantani.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a kutyák, akiknek alacsony a D-vitamin szintje, jobban ki vannak téve a rákos megbetegedéseknek, így semmiképpen ne tartsuk vissza őket a napfürdőzéstől. Saját példánkból persze tudjuk, túlzásba vinni ezt sem szabad. A D-vitamin hozzájárul a kálcium és foszfor metabolizmusához, ezért kulcsfontosságú, túladagolása azonban komoly következményekkel járhat.

A napfürdőzés nem csupán emberi szokás tehát, ráadásul a négylábúak is ugyanabból az okból csinálják, mint mi. Boldoggá teszi őket, biztonságérzetet ad. Hiába magasabb a testhőmérsékletük a mienknél, és hiába a testüket borító szőr, ugyanúgy vágynak a napfény adta melegségre, ahogyan bárki más. A lakásban keresik azokat a pontokat, ahol érheti őket a nap, az utcán sétálva vidáman élvezik a jó időt, szívesen heverésznek a fűben, akár becsukott szemmel is. Szavak helyett bizonyítson mini képes összeállításunk! 

A Ti kutyátok is imád napfürdőzni?

kutyabarat kutya

kutyabarat kutya

kutyabarat kutya

kutyabarat kutya

Szerencsi Évi 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: wagwalking.com

Képek: Unsplash, pixabay

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...