Saját KB bal
Saját KB jobb

Játékok vs. ebek – Jöjjenek a hét kedvencei!

Négylábú családtagunk szórakoztatása legalább olyan fontos, mint saját kikapcsolódásunk, nem igaz? A játékos ebek (és gazdáik) legnagyobb örömére hasznos kis holmik között választhatunk, a lehetőségek száma mondhatni végtelen.

Elég csak felütni egy-egy internetes oldalt, hamar elönti böngészőnket a kutya és macskajátékok végtelen tárháza. Egyik heti kedvencünk az a játék (vagy afféle adagoló), amibe szárazeledelt lehet tölteni, és csak a négylábúak ügyességén múlik, mikor jutnak hozzá. Gördülő felületei miatt egyszerűen lehet mozgatni, ugyanakkor kellő kihívást is jelent. Plusz pont, hogy a felesleges energiák levezetésére szintén alkalmas.

A rutinos gazdik jól tudják, hogy olyan játékok is léteznek, amelyekkel egyszerre több kutya is tud játszani, ilyen például az „S” alakú gumi kutyajáték. Formája miatt egyszerűen fogaik közé kaphatják az ebek, a gazdira nincs is szükség! Jobban mondva csak abban az esetben igényelt a jelenléte, ha szeretné figyelemmel követni négylábúi bolondos ügyködését.

kutyajáték

Végül, de nem utolsó sorban egy olyan játékot választottunk, amit azoknak a kutyáknak ajánlanak, akik viselkedési problémákkal küzdenek. A Snuggle Puppy nevű játékról van szó, ami sokkal több, mint plüssállat: puha és ölelgetni való, ráadásul szíve is van! Bizony, egy lüktető szívet kapott, ami elemekkel üzemel. Kiegészíthető fűthető elemekkel. A gyártó szerint elősegíti, hogy a kutyák biztonságban érezzék magukat, például viharok, autós utazás, vagy bármilyen hangos közegben töltött idő alkalmával.

Szerencsi Évi

 

(Kutyabarát.hu)

Képek: Amazon, Unsplash
index kép: Ben Fornst (unsplash)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...