Saját KB bal
Saját KB jobb

12 egészen hétköznapi trükk, amivel megszínesítheted a kutyáddal közös játékokat

Egyszer minden jó unalmassá válhat – ezért érdemes többféle tevékenységgel készülni, ha fent szeretnénk tartani kutyánk érdeklődését. Ne felejtsük el, hogy kedvencünk sokszor az egész napot azzal tölti, hogy ránk vár: az a minimum, hogy a labdázáson és a fadarab hajigáláson túllépve alternatív játék lehetőségeket is biztosítunk neki, amiből szerencsére nincs hiány.

 

1. Kirakós játék muffin formával

Szükségünk lesz egy muffin formára, 12 teniszlabdára és pár jutalomfalatra. Rejtsünk el két-három falatot a teniszlabdák alá a formába, és jutalmazzuk kedvencünket, ha elsőre jó labdát mozdít el a helyéről, hogy megszerezze a finomságát. Lehet, hogy elsőre még a labda elmozdítása is nehézséget okoz, de az étel megtalálása jó jutalom lesz a fejlődésért.

Forrás: sheknows

2. Tanítsuk meg szappanbuborékot elkapni

Kitűnő alternatívája a labdázásnak vagy a bot eldobálásának, ráadásul a helyben marad parancsot is kitűnően lehet vele gyakorolni, hiszen a buborékokat ki kell várni.

Forrás: puppyleaks

3. A Kong sokaknak kihívást jelent

Az egyik legkreatívabb játék a piacon a Kong, amely megtölthető különböző finomságokkal, a kutyának pedig rá kell jönnie, melyik a legjobb módszer arra, hogy kibányássza a finomságokat. Ha még ötletre van szükséged, itt találsz 39 különböző ételt, amit beletehetsz egy Kongba.

Forrás: flickr

4. Huzavona játék régi ruhadarabokból

Mindig találunk olyan ruhadarabokat, amelyeket a szekrény aljából halászunk elő. Ha összecsomózzuk őket, kitűnő rágó- és húzogatós játékként születhetnek újjá. Figyelem! Tanítsuk meg kutyánknak, hogy nem minden ruhadarab működik játékként. Mindig csak ugyanazzal játsszuk vele ezt a játékot, ne hagyjuk, hogy a hétköznapokban használt ruhadarabokkal próbálkozzon, mi pedig pláne ne csináljunk belőlük alkalmi játékszert.

Forrás: barkpost

5. Kereső játék

Jó orrmunka kell hozzá, de nagyon könnyen fejleszthető kutyánk ügyessége. Rejtsünk el jutalomfalatokat a lakásban – első lépésben úgy, hogy ő is lássa a rejtekhelyet, később nehezíthetjük egy másik helyiséggel is akár.

Forrás: pexels

6. Peca

Kapni is lehet, de semmilyen problémát nem okoz otthon elkészíteni, ha rendelkezünk egy régi pecadobbal vagy egy hosszabb fadarabbal. Azok a kutyák imádják, akik remek prédakövető ösztönökkel rendelkeznek.  

Forrás: notesfromadogwalker

7. Készítsünk egy újratölthető kutyajátékot

Azoknak a kutyáknak ajánlott, akik előszeretettel bontanak szét plüssállatokat és egyéb puha tárgyakat. Bármilyen üreges belsejű kutyajáték megfelel, töltsük meg olyan anyagdarabokkal, amelyek nem veszélyesek kedvencünkre. Figyelem! Soha nem játsszunk ilyen játékot azokkal a kutyákkal, akik hajlamosak tárgyakat lenyelni!

Forrás: leopolds-crate

8. Nyári játék a gyerekmedence

A vizet szerető kutyáknak ajánlott, dobálhatunk bele labdákat, vagy egyszerűen hagyhatjuk, hogy kedvencünk maga találja meg a benne rejlő lehetőségeket. Kitűnő esély arra, hogy a víztől tartózkodó kutyával is megszerettessük a vizet ismerős környezetben. Gyermekmedence kitűnően megfelel a célnak, de inkább műanyag, merevfalút válasszunk.

Forrás: wikimedia

9. Legyen saját ásó helye

Ha kutyánk bosszúságot okoz azzal, hogy felássa a kertet, irányítsuk a lehetőségeit: biztosítsuk számára a saját bejáratú ásó helyet, de máshol ne engedjük.

Forrás: itsdogornothing

10. Interaktív „rongyozás”

Körülbelül 5 percnyi zsákmányjáték csodákra képes, hogyha energia levezetésről van szó. És nem – a tévhit ellenére nem lesz tőle agresszív a kutyánk.

Forrás: pixabay

11. Fagyasztott finomságok

Inkább nyárra javasoljuk – boldogan eljátszanak néhány jégkockatartóban lefagyasztott húsleves darabbal.

Forrás: pixabay

12. Váltogassuk a játékokat, hogy fenn tartsuk az érdeklődését

Egyszer mindenki megunja azt, ami korábban örömöt okozott. Tartsuk fenn kutyánk aktivitását és érdeklődését azzal, hogy ne mindig ugyanazt a tevékenységet válasszuk. Ha egy hónapig nem látja a kék labdáját, biztosan újra újdonságot fog számára jelenteni.

 

Cikkajánló:

12 egészen hétköznapi trükk, amivel kutya mellett is rendben tarthatod az otthonod

Kutyák és trükkök, avagy mi mindent képesek megtanulni kutyáink

Hogy tanítsuk meg kutyánknak, hogy ne fogadjon el idegenektől ételt

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: puppyleaks
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...