Saját KB bal
Saját KB jobb

Lewis Hamilton nem csak pénzt ad, ápolja is a tűzből mentett állatokat

A vegán autóversenyző Ausztráliában a WIRES állatmenhelyre látogatott el, ahol többek között bozóttűzből mentett bébi kengurukat etetett.

Lewis Hamilton saját Instagram oldalán osztott meg egy videót a WIRES állatmenhelyen tett látogatásáról. A WIRES vadállatokat mentő szervezet Ausztrália egyik legnagyobb állatmenhelye, ahol a legtöbb bozóttűzből mentett koalát és kengurut ápolják. Videójában elmondta, hogy saját szemével akarta látni az állatokat és a pusztítást, amit a tűz okozott a térségben. Hamilton korábban adománnyal is segítette a WIRE munkáját. Videója alá ezt írta:

” Több mint egy milliárd állatot érintettek a tüzek és évekbe telik, amíg Ausztrália helyreáll. Az olyan nonprofit szervezeteknek köszönhetően, mint a WIRES, melyet a tüzek során én is támogattam, megvan az erőforrás ennek a gyönyörű országnak és csodálatos vadvilágának  megőrzésére.” 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

Állatvédő aktivista

Hamilton sokszor és sokat tesz az állatvédelemért. 2017-ben etikus okokból  vegán étrendre tért át, több mint 14 millió követőjével pedig rendszeresen oszt meg állatvédelmi és környezetvédelmi témájú posztokat. Felhívja a figyelmet az éghajlat változással kapcsolatos sürgős teendőkre és a bőr és szőrme viselésének tiltására. A haszonállatok védelmére is többször felhívta már a figyelmet, zsúfolt sertéstelepek és kegyetlenül tartott és leölt csirkék is témái voltak már közösségi oldalának. „Egy olyan világban élünk, ahol az emberek úgy gondolják, az ő életük értékesebb egy állaténál.”  – írta követőinek.

Hamilton volt a producere James Cameron díjnyertes dokumentumfilmjének, a „The Game Changers”-nek is, melyben többek között azt a mítoszt oszlatják el, hogy egy sportolónak szüksége van a húsra, hogy megfelelő kondícióban legyen.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Instagram/Lewis Hamilton

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...