Saját KB bal
Saját KB jobb

5 mitikus, természetfölötti kutya, akitől ki fog rázni a hideg

A szellem kutya karakterek csaknem minden kultúrában – és Harry Potter könyvben – megjelennek. Bár saját, valós kedvenceink imádnivalóak mellettünk, mégis valami van bennük, ami kiválóan alkalmassá teszi őket, hogy legendás történetek főszereplői is legyenek. Valószínűleg egészen addig kell visszaforgatni az idő kerekét, amikor őseink még rettegtek az ősi farkasoktól… Íme öt mitikus lény, akitől a hátadon fel fog állni a szőr.

 

1. Cerberus

A görög mitológia háromfejű lénye az alvilág kapujának őrzője, aki beengedi a lelkeket, de sosem hagyja őket távozni. Ha a hármas koponya nem is állít meg, az oroszlán karom, a kígyómintás farok arra utal, hogy még Hádészt is ki kellene onnan hoznod. Nem tudni, hogy az ősi görögök hogyan tudtak időutazni és plagizálni a Harry Potter írónőjét, J.K. Rowling-ot, de nagyon ügyesen csinálták.

 

2. Mauthe

Mauthe, a szellem kutya egy borjúméretű fekete eb, aki a Man-szigeti Peel kastélyát kísérti. Az őrök gyakran látták a kísértetet, de nem igazán találták ijesztőnek. A legendák szerint egy részeg katona le-föl sétált a kastély folyósói, amikor találkozott szembe a kutyával. Annyira megrémült, hogy képtelen volt egy szót is szólni, mikor visszatért a többiekhez, majd három nappal később meghalt. A folyósót lezárták és soha többé nem használták. Ám Mauthe észlelése nem szűnt meg, de azóta kapott egy kedvesebb nevet is, ez lett a Moddey Dhoo, ami egy kicsit kevésbé ijesztő.

 

3. Okuri-Inu

A japán kultúra démoni kutyájához jó és rossz hír egyaránt párosul. A jó hír az, hogy amíg követ téged, addig vadsága távol tartja a többi démont. A rossz hír az, hogyha megbotlasz út közben, fel fog falni. De túljárhatsz az eszén: ha elestél, színlelhetsz fáradságot vagy hivatkozhatsz valamilyen hihető indokra (például hogy meg kellett vizsgálnod a földön egy előtted lévő pocsolyát). Majd mikor megérkezel oda, ahova szeretnél, hagyj kint neki ételt, hogy megköszönd, hogy nem gyilkolt le, így a démon örökre el fog hagyni téged. Talán.

 

4. Cadejo

Okuri-Inuhoz hasonló a története, Cadejo Közép-Amerika kultúrájának része, ő is vagy segít vagy megesz. A legenda két Cadejo-ról beszél: egy fehérről és egy feketéről. Az egyik megvédi az utazókat a démonoktól és a rablóktól. A másik rossz döntésekhez és veszélyez vezet, két lábra áll és úgy üt, mint egy ember. Sajnos a legendák nem tisztázzák, hogy melyik Cadejo melyik, így nem tudhatod, hogy melyiknek higgy, melyik fordít vissza, vagy melyiknek fordíts te hátat. De azért a találkozás esélye elég kicsi.

 

5. Tiangou

Ez a repülő fekete kutya egy kínai legenda, azért felelős, mert megette a napot egy napfogyatkozás során, mivel néhány kutya mindent feleszik. A történet szerint Zhang Xian, a születések istene egy tüzes nyíllal próbálta elijeszteni Tiangou-t, de a kutya végül megrémült, és felkapta a napot, mint egy tenisz labdát.

 

Ezeket is ajánljuk:

A 10 legnagyobb kutyás mítosz leleplezése

5 kutyás isten – ők a bizonyítékok, hogy kedvenceink felsőbb erőktől valók

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...