Terecskei Rita énekesnő a szenvedélyének hódol: a zene mellett kutyakozmetikusként dolgozik

Ha feltennénk a kérdést: ki az az ismert ember, aki fergetegesen tud énekelni, állatot menteni és kutyát nyírni, nem biztos, hogy mindenki tudná a helyes választ. Ha kiegészítenénk azzal, hogy még egy vágtázó paripa nyergében is megüli a helyét, azt hiszem, végképp találós kérdéssé válik az eset. Terecskei Rita évek óta kutyázik, most azonban csaknem teljesen erre a területre váltott: az énekesnő kutyakozmetikusként dolgozik, de azért a koncertezést sem hagyja abba.

 

A Best Magazin számolt be róla, hogy Terecskei Rita hosszú évek óta küzd pajzsmirigy betegségével. Drasztikus súlyváltozásai miatt sokan hitték róla, hogy komoly – halálos betegségekben szenved, de a találgatások között a drog is szerepelt.

Tizenhat éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy-túlműködést, és mára eljutottam odáig, hogy semmilyen gyógyszeret nem szedek, nincs rájuk szükségem. – mondta a Best magazinnak az énekesnő. 


Fotó: wikipedia

Rita egész életében kutyázott, saját kedvencei mellett rendszeresen járt ki menhelyekre, és pár éve a kutyakozmetikusi szakmát is kitanulta. A zene természetesen nem marad el az életéből, de most inkább a négylábú vonal került előtérbe. Elég sűrűn járt az egyik barátnője kutyakozmetikájába, egy ideig csak kutyázni, de pár éve belekezdett az iskolába. Elvégezte a kutyakozmetikusi és a kutyamasszőri tanfolyamot, és a távolabbi tervei között szerepelt egy kutya fiziotherapeuta képzés is.

– Egyszerűen szeretek kutyák közelében lenni, engem ez vonz. Nekem ez egy szerelem. Ugyan nincs sok időnk rá, de nagyon szeretnénk elmenni iskolákba is, hogy a felelős állattartásról beszéljek. Ha otthon azt látja a gyerek, hogy apuka belerúg kettőt a kutyába, akkor a gyerek sem biztos, hogy helyesen fog hozzáállni az állatokhoz. Elsőként azt kellene megtanulni, hogy nem bántjuk őket. – nyilatkozta korábban portálunknak Rita.

Rita nem áll meg a kutyáknál: állatszeretete abszolút, ráadásul mindenre kiterjedő. Hogy valaki szereti vagy nem szereti az állatokat, Rita szerint attól függ, hogy nő fel. – Gyakorlatilag nálunk az egész család ilyen: mindig arra tanítottak, hogy nem bántjuk az állatokat, nem lépünk a bogarakra, csigára, és etetjük a madarakat. Biztos, hogy kell egy ilyen alap ahhoz, hogy az ember vonzódjon hozzájuk, és ne féljen például a békától vagy a gilisztától sem. –

Rita véleménye szerint a játszótéren mindig vannak a rossz gyerekek és a jó gyerekek, és a testvérével együtt ők is a rossz gyerek kategóriába tartoztak, de ha állatokat kínoztak, ezeket mindig vérlázítónak tartották. – Rendszeresen bokarugdosásba kezdtünk, amíg meg nem tudtuk menteni őket. Még mindig anyatigrisként robbanok oda, ha állatkínzást látok, nagyon szíven üt, hogy miért kell bántani őket. Nagyon nagy szájjal tudok szót emelni. –

 

Ismert gazdik:

Danics Dóra egyetlen fotó alapján választotta ki négylábú társát

Balázs Fecó felnőttként lett kutyatulajdonos, de azóta imádja a gazdi szerepet

A Jackass sztárja szerelembe esett egy perui kóbor kutyával, és csodálatos módon fogadta örökbe

 

 

(kutyabarát.hu)
 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...