Saját KB bal
Saját KB jobb

Vérdíjat tűzött ki egy kolumbiai drog kartell a legjobb drogkereső kutya fejére

Ha első olvasatra viccesnek tűnt a cím, olvassuk tovább a cikket. A történet ugyanis most nem a szuper munkakutyák szuper képességeiről szól, hanem arról az életveszélyről, amelyben minden napjukat töltik – ugyanis míg a négylábú tiszteknek csupán szórakozás a kábítószer megtalálása, addig az érintett embereknek véresen komoly a „játék”. Miután Sombra-nak rekord nagyságú kokain szállítmányt sikerült lebuktatnia, az egyik leghírhedtebb kábítószer kereskedő szervezet vérdíjat tűzött ki a fejére, így biztonságos helyre kellett menekíteni.

 

Ahogyan gyorsan hőssé válhat, ugyanolyan gyorsan áldozat is lehet belőle, a drogkeresés ugyanis csak számára játék. Sombra (magyarul Árnyék) karrierje eddigi legnagyobb fogását könyvelhette el, amikor közel 10 tonnányi kokaint fülelt le. Az Atlanti óceán partjainál fekvő Turbo nevű városból gyakran indul szállítmány hajóval vagy tengeralattjáróval az Egyesült Államokba, Sombra itt szimatolt ki 5,3 tonna kokaint, majd újabb 4 tonnányit egy autóba rejtve. Ám fantasztikus teljesítményével a rivaldafény helyett azonnal életveszélybe került.

Az Urabeños drog kartell igencsak felhúzta magát a hatalmas veszteségen, amelyet a kutya okozott gyümölcsöző üzletükben, így vérdíjat tűztek ki az állat fejére. Mivel nem szűkölködnek a pénzben, nem is kevés az összeg: 70 ezer dollárnak megfelelő peso (csaknem 20 millió forint) a fejpénz.

Kolumbia egyik legnagyobb bűnszervezete nem kispályás játékos a piacon, így Sombra-t azonnal kimenekítették a területükről és a bogotai reptérre szállították, ahol megszokott vezetőjén kívül extra tisztek is vigyáznak biztonságára. A kartell feje, Dairo Antonio Úsaga, másnevén Otoniel az egyik legkeresettebb bűnöző Kolumbiában. Sajnos nem ritka, hogy a klán a vérdíj módszerével igyekszik megszabadulni azoktól, akik az útjukban állnak.

A Sombra-ra kitűzött vérdíj nagysága jól mutatja, milyen komoly károkat okozhat az állat érzékeny orra a kartellre nézve, ha életben marad.

 

Érdekes történetek a nagyvilágból:

Rekord áron, 4,5 millió forintnyi dollárért kelt el egy ausztrál munkakutya

Mostantól nem mehet be az ausztrál zenei fesztiválra az, akinél jelez a drogkereső kutya – még akkor se, ha nincs nála drog

Már a szánhúzó kutyákat is doppingolják?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...