Ezeket a pontokat tartsd be, ha kutyádat beviszed a munkahelyedre

Sokszor csak apró figyelmességeken múlik, hogy valami működjön: a legtöbb munkáltató talán még mindig fél, hogy dolgozója kutyát hozzon az irodába, de ha bizonyítjuk, hogy kedvencünk tud viselkedni, az élmény biztosan pozitív lesz. A kutyabarát irodák egyre több helyen hódítanak, és az teszi működőképessé, hogy egy nyitott gondolkodású vezetőség és felelős gazdi munkavállalók dolgoznak együtt. Ehhez azonban érdemes betartanunk pár szabályt és meghoznunk néhány óvintézkedést, hogy az eb bent tartózkodása biztosan zökkenőmentes legyen mindenki számára.

 

1. Tedd el a tollakat, szövegkiemelőket és a kapcsokat

Senki nem akar balesetet az irodában, így érdemes minden – számunkra természetes, de kutyáink számára veszélyes tárgyat arra az időre elzárni a fiókba, amíg kedvencünk velünk van. Figyelj oda, hogy más asztaláról se lophasson le semmit, se azt, ami rá nézve veszélyes, se azt, ami más dolgozónak fontos tárgy lehet.

 

2. Ürítsd ki a szemeteseket

A legtöbb kutya imád papírokat darabolni, és ezeket előszeretettel szerzi be a szemetes kukából. Érdemes kiüríteni az iroda szemeteseit, bár az ebek remek iratmegsemmisítők, de akkor vállaljuk azt is, hogy azonnal eltakarítunk utánuk.

 

3. Hozz valamit magaddal, amire figyelhet

Az unatkozó kutya sosem jelent jót. Bár minden ebnek meg kell tanulnia, hogyha a gazdi pihenő időt rendel el, akkor azt kötelező le is tölteni, de a helyzet nem mindig ilyen ideális. Érdemes behoznunk a kedvenc játékát, amivel eljátszhat akkor is, ha nem tudunk éppen akkor vele foglalkozni. Figyeljünk arra, hogy lehetőleg ne a leghangosabb, sípolós vagy idegesítően zörgő játékokat vigyük be a kollegák közé, mert sokakat zavarhatja a hangja.

 

4. Dugd el az iroda nasikat

Sok irodában tartanak vendégváró finomságokat a vendégeknek vagy a dolgozóknak, illetve a kollegák maguk is behozhatnak maguknak egy kis napközbeni nasit. Figyeljünk kedvencünkre, egyrészt, hogy ne lopjon el semmit senkitől, másrészt, hogy nehogy olyasmit egyen meg, ami káros az egészségére – ilyen például a csokoládé, xilit vagy különböző csomagolások.

 

5. Vigyél be neki fekvőhelyet és ételt

A kutyádnak – bár nem halna éhen, mégis szüksége lesz ételre napközben – megnyugtatja és otthonosabbá teszi számára az irodai környezetet. A fekhely ugyanilyen hatást kelt: ha irodán belül is van hova bújnia, pihennie, akkor sokkal nyugodtabban fog tudni viselkedni, miközben mi munkát végzünk.

 

6. Alakíts ki irodai részedből egy biztonságos otthoni érzést

Új emberekkel megismerkedni, játszani minden nyitott kutya számára egy élmény, de egyben fárasztó is tud lenni. Ha kedvencünk kezd befeszülni, már nem biztos, hogy a legszimpatikusabb arcát fogja mutatni a kollegáknak, így igyekezzünk kialakítani iroda részünkön belül: például asztalunk alatt egy kis kuckót, ahova elbújhat pihenni. Akár pórázra is vehetjük, hogy biztosan a helyünkön maradjon egy időre.

 

7. Legyen nálad minden, ami ahhoz kell, hogy feltakaríts utána

Tudjuk jól: a kutyák ügyesek a kosz csinálásban. Izgatottak lehetnek az új szagok, új emberek között, ami vezethet ahhoz, hogy egyes területeket megjelöljenek az irodában. Persze, ne hagyjuk, de balesetek mindig történnek, készüljünk fel ezekre a pillanatokra is, és tudjuk azonnal feltakarítani.

Ha ezeket a pontokat igyekszünk betartani, már csak a nem kutyás kollegákat kell meggyőzni arról, milyen előnyökkel jár egy állat jelenléte az irodában. De ha ott vagytok, és van egy jófej kutyád, ezt már nyugodtan rábízhatod.

 

A kutyabarát munkahelyek a legjobbak:

Egy napot a kutyámmal dolgoztam – így változott meg a napom a többihez képest

Az Amazon központjában már 6,000 kutya élvezi a kutyabarát munkahelyet

Egyre több munkaadó ad gazdi szabit új kutya érkezésekor

Ők idén a legjobb kutyabarát helyek – Év Kutyabarát Helye Pályázat 2017

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...