Saját KB bal
Saját KB jobb

Az Amazon központjában már 6,000 kutya élvezi a kutyabarát munkahelyet

Néhány cégnél minden nap ünnepnap, ha a dolgozók magukkal vihetik kedvencüket – kiváltképp a kutyáknak, akiknek nem kell otthon hosszú órákon keresztül várni, míg a gazdi hazajön. Az Amazon főhadiszállása az egyik ilyen cég, de nem akárhogy: összesen 6,000 kutyát hoznak be rendszeresen a kollegák. Érdemes megnézni a környezetet, amit a vállalat kialakított.

 

Az e-kereskedelemmel foglalkozó cég még egy blogot is ír, amelyben népszerűsítik a kutyás munkahelyi kultúrát. A seattle-i központban a dolgozók nagyjából 6,000 kutyával osztják meg a munkahelyi légkört, és a négylábúak közül többen még alkalmazottak is!

A fantasztikus hozzáállásnak volt egy úttörője, akinek mindezt a kalandot és lehetőséget köszönhetik. Rufus egy welsh corgi volt, akit egy a cégnél dolgozó házaspár kezdett bevinni magával, de gyorsan meggyőzte a többi dolgozót is.

Annyira megszerették a cégnél, hogy szinte kabala figuraként tartották számon: sokszor az ő mancsával klikkeltek az egérre, mikor egy-egy fontos projektet indítottak útjára, de ő volt a háttérkép is, amikor a honlap hibaüzenetet küldött.

Később tovább bővült a csapat: Lucy-val, a labradorral, Sheriffel, a golden – aussi mixel és Martinival, a papillonnal, de a fő szimbólum Rufus maradt, akiről számos kép lóg kint az összesen 752,000 négyzetméteres iroda komplexumban, sőt, még egy épületet is elneveztek róla.

– Kutyával együtt dolgozni egy valódi jutalom. A dolgozók mosolyognak, és mi büszkék vagyunk egy ilyen egyedi Amazonos hagyományra. Valóban bele nőtt a vállalati kultúránkba – mondta Lara Hirschfield, az Amazon „Kutyás részlegért” felelős menedzsere. – A dolgozóink szeretik behozni kedvenceiket és szeretik a kollegák kutyáit is. Az Amazon a legelső napjától kezdve kutyabarát. Az ebek lendületet, energiát adnak hozzá a munkahelyünkhöz. –

A jutalomfalatokat minden nap kikészítik a recepcióra, de ez még mindig nem minden: az Amazon blog szerint az egyik épület 17. emeletén található a valódi kutya paradicsom, ahol a kutyák mind együtt lehetnek – még egy hamis tűzcsapot is beszereltek, hogy otthonos legyen. Mindenhol van kaki zacsi állomás, kijelölt területek a „könnyítésre” és még szökőkutak is.  

Ettől az évtől kezdve a cég egy közös pihenő kutya parkot is felajánl a közösségben dolgozó alkalmazottak és kutyáik számára, sziklákkal és más izgalmas játékokkal. Ezek a szolgáltatások mind mind erősítik a céggel valamint a dolgozók között a bajtársiasságot és a hűséget.

Természetesen egy ilyen szimpatikus vállalat az állat-jóléti harcnak is elkötelezett híve. Tavaly több mint 90 alkalmazottjuk utazott el Arizonába, hogy az Ohana-i állatmentő szervezetet támogassák. A csapat több mint 480 órát dolgozott azért, hogy a szervezet felújítási listáján minden tételt teljesítsen.

Szeretnénk ott lenni…

 

Cikkajánló:

Négylábú őrmestert alkalmaznak egy amerikai rendőrkapitányságon stresszoldónak

Újabb előrelépés: kutyabarát irodaházak az Infoparkban

Érdekes kísérlet: egy újságíró egy hétig mindenhova a kutyájával ment – meglepő reakciókkal találkozott

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...