Saját KB bal
Saját KB jobb

8 dolog, ami biztosan megtalálható otthonodban és egy menhelynek ajándékozhatod

Talán nem is gondolnánk rá, de egy alapos nagytakarítással rengeteg olyan felesleges tárgyat tudunk összegyűjteni otthon, aminek a menhelyi dolgozók nagyon örülnének. Nekünk nem kerül semmibe, ha így „szabadulunk meg” tőlük, a kutyákat ellátóknak azonban fontos segítség lehet a mindennapi küzdelemben. A menhelyek rengeteg módszert kénytelenek kitalálni, hogy miként jussanak hozzá a nélkülözhetetlen adományokhoz, könnyítsük meg a dolgukat egy kicsit: kérdezzük meg, mire van szükségük és járjunk egy kicsit nyitott szemmel otthonunkban.

1. Bontatlan étel

A menhelyek nem biztos, hogy ugyanolyan minőségű vagy összetételű étellel tudják etetni az ott élő állatokat, mint amit kedvencünk eszik, így sok élelmiszert tudnak hasznosítani, amit kidobásra szánnánk, mert mi vagy kutyánk úgysem eszi meg. Nézzük meg a lejárati dátumot és bizonyosodjunk meg róla, hogy az étel bontatlan és romlatlan.

2. Használt nyakörvek, pórázok, hámok

Lehet, hogy szeretjük az új, divatos nyakörveket, a kényelmes pórázokat, a régi felszerelést pedig eltesszük emlékbe. Ekkor gondoljunk bele, egy menhelynek hány kutyához kell mindezt biztosítani. Kedvencünknek nem leszünk kevésbé gondos gazdái, ha használt nyakörveit nem emlékbe tesszük el, hanem más kutyákon hagyjuk újra „élni”.

3. Játékok

Egy menhely szürke, egyhangú hely tud lenni egy játékos kutya számára, nagyon fontos, hogy a dolgozók biztosíthassák a kellő elfoglaltságot, de legtöbbször ez kevés. Így, ha körülnézünk a lakásunkban, és azt látjuk, hogy szanaszét hevernek kutyánk játékai, aminek feléhez hozzá sem nyúl, csak megvettük neki hátha alapon, szedjük össze őket, és tegyük boldoggá velük a sokszor egész nap bezárva élő állatokat.

4. Lepedők, takarók, törülközők

Az egyik legfontosabb, amit adományozhatunk, és a leggyorsabban fogyó tárgyak. Főleg a hideg időszakban van szükség a takarókra, de az állatok szállításakor, műtétekkor is kellhetnek. Természetesen tisztán adjuk mindezt, de biztosan jó érzés jó helyen tudni a régi törülközőket, ha már számunkra nem elég bolyhosak.

5. Rendező-, tároló- és tisztító felszerelések

Nem biztos, hogy a menhelyet látjuk a világ legtisztább helyének, de ilyenkor nézzünk végig egy percre saját, egy kutyás lakásunkon. Egyeztessük a menhellyel, hogy milyen szerekre vagy tároló elemekre lenne szükségük, hogy fenntarthassák a lehető legnagyobb rendezettséget a kutyák ellátáshoz.

6. Irodaszer

Egy menhely komoly adminisztratív feladatok ellátásával együtt működik. Ha nem közvetlenül a kutyákat, hanem néha a dolgozókat támogatjuk, munkájuk is sokkal gördülékenyebb lesz. Tollak, papírok, naptár, elemek – mindre szükség lehet.

7. Szállítóboxok, hordozók

Ha van otthon olyan szállító eszközünk, amit lecserélnénk, soha ne tegyük ki a kuka mellé! Még ha egy kicsit sérült is, egy menhelyi ezermester könnyedén újjá tudja varázsolni, és a kutyák szállítása az egyik leggyakoribb menhelyi tevékenység. Mindenesetre azért csak megfelelő állapotú boxot ajándékozzunk oda, hogy a benne szállított állatok biztonságát ne veszélyeztessük.

8. Egyéb bútordarabok, fekhelyek

Mindenképp egyeztessük előre a menhellyel, hiszen a túlzsúfoltság egyik hátulütője a helyhiány. Azonban egy-egy számunkra leselejtezett kanapé, fotel vagy irodabútor nagy kincs lehet számukra.

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...