A világ legdrágább kutyája egy border collie, több mint 18 ezer fontért kelt el

Egy észak-yorkshire-i árverésen kelt el a világ jelenleg legdrágább kutyájaként nyilvántartott border collie, akiért 18,9 ezer fontot fizettek új tulajdonosai.

A két és fél éves border collie kutyát egy angliai pásztor hölgy, Emma Gray bocsátotta árverésre. Emma a pásztorkodáson kívül évek óta foglalkozik kutyák képzésével és tenyésztésével is. Nem Megan az első kutyája, akit tökéletes munkájáért, képzettségéért és vérvonaláért rekord összegért árverez el. Egy tavalyi árverésen az egyik hasonló kaliberű kutyájáért 15 ezer fontot adtak, de Megan 18 ezer fontos (közel hétmillió forint) ára még számára is megdöbbentő volt.

rekord összegért kelt el a pásztorkutya
Kinek ér meg ennyit egy pásztorkutya?

A képzett, dolgozó pásztorkutyák Nagy-Britanniában átlagosan kétezer fontba kerülnek. Mitől lesz egy kutya ilyen értékes? Kinek ér meg ennyi pénzt egy munkakutya? Nos, a válasz abban rejlik, hogy az új tulajdonosnak milyen értékére kell vigyáznia. Megan eddig az északkelet-angliai mezőkön juhokat terelgetett, ezután viszont az Egyesült Államokban, Oklahomában fog wagyu marhákra vigyázni.

A világ legdrágább steakje

A wagyu szarvasmarha Japánból származik, maga a szó is azt jelenti, hogy japán szarvasmarha. A „Wa” japán stílusút jelent, a „Gyu” szó pedig szarvasmarhát. A gasztronómiai szakértők szerint a világ egyik legjobb alapanyaga a wagyu marha, melynek egyenletesen rétegelt zsírtartalma és  különleges szövetszerkezete van, ízvilága pedig semmihez sem hasonlítható. Különlegesen márványozott mintázatát könnyű felismerni, sütést követően pedig az állaga vetekszik a libamáj puhaságával. A wagyu marha értéke akár a 20 millió forintot is elérheti, kilója 200-300 Euro között van Európában.

.

Az eladó sem hitt a szemének

Emma Gray az aukció után nem hitt a szemének, többször is ellenőrizte az árat. Felhívta az aukciót bonyolító céget, mert az is megfordult a fejében, hogy egy tréfa áldozata lett. Miután megbizonyosodott az ár és az adásvétel valódiságáról, vett egy nagy adag csirkehúst Megan kutyának, aki még az ágyába is bemehetett aludni. Emma elmondta az őt faggató újságíróknak, hogy minden kutyájától nehezen válik meg, de ezeknek a kutyáknak az életük a munka, a terelés és ő biztosítja számukra, hogy ezt a lehető legjobb helyen tehessék. Nagyon ritka, hogy egy ilyen vérvonalú és teljesítményű kutya a piacra kerüljön, ezért is verték fel ennyire az árát. Emmának azonban jelenleg sok hasonló képességű kutyája van és legnagyobb bánatára nem tarthatja meg mindet.

Az alábbi videón megnézhetitek, hogy dolgozik egy közel hétmillió forint értékű kutya. Elképesztő!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: MTI, Dailymail.co.uk , wagyu.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...