Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem szeretjük a vérszívókat, de Kullancs Kálmán a nap arca

Kullancs Kálmán közszereplő. Saját bevallása szerint ember- és állatbarát, valamiért mégsem bírják. Pedig van sajt közösségi oldala is, ahol igyekszik eloszlatni a vele kapcsolatban felmerülő kérdéseket. A maga humoros módon megtudhatjuk, mit szeret, és mivel kergethetjük ki a világból.

 

Kullancs Kálmán saját oldalán próbálja eloszlatni pár pletykát, ami róluk, kullancsokról terjed. Kálmán tisztában van vele, hogy sokan nem szeretnének hallani róluk, de úgy gondolja, mivel ők is itt élünk velünk, tudnunk kell róluk pár fontos dolgot.

1. Hiába próbálsz krémekkel, olajjal vagy ecettel jobb belátásra bírni, nem segít. Ha bekensz minket, akkor rosszul leszünk és öklendezni kezdnünk mindenféle csúnya kórokozót, ami veszélyes rád (és kutyádra) nézve. Jobb, ha ezzel nem próbálkozol! 

2. Nem ugrálunk a fáról, hiszen nem vagyunk túl atletikusak és tériszonyunk is van, viszont a magas fűben annál szívesebben bandázunk. 

3. Nem szeretjük, ha csak erdeinek néznek minket. Sokunk már a városi parkokban és játszótereken is megél.

Kérdezz – felelek álá Kullancs Kálmán

Kálmántól kérdezni is lehet bátran, minden kérdésre készséggel válaszol, a maga hétköznapi humorosan cuki módján. Az emberek meg is tették, szemezgettünk belőlük párat, hiszen azon kívül, hogy megmosolyogtat bennünket, sokszor valóban fontos információkhoz juthatunk. De azért a viccet sem hagytuk ki.

– Kitéphetünk, késsel kiszedhetünk, vagy kell a kullancskanál, csipesz? A beszakadt fejed nagyon veszélyes?

Kullancs Kálmán: Az emberek azt mondják, a legjobb elkerülni a csípésünket – hosszúnadrággal, kullancsriasztóval (brrrrrr!). De ha mégis hagynál megebédelni, akkor érdemes gyorsan kiszedni bennünket, mert úgy kisebb az esélye, hogy fertőzünk. A kullancskanál nektek és nekünk is a legjobb, de ha nincs, akkor is jobb, ha kiszedtek másképp (cérna, csipesz). Azt is hallottam, hogy a beszakadt fej (tiszta horror…) nem olyan veszélyes, mintha sokáig hagytok lakomázni. De nem beszélhetnénk inkább a gyönyörű napsütéses időről?

– Kedves Kullancs Kálmán! Kérlek, mondd meg a Rokonaidnak, hogy nem tudom viszonozni az irántam érzett szeretetüket! S az érzet, ami eltölt, ha kullancsbendőbe vérzek, az a vérszívóknak csúnya végzet!

Kullancs Kálmán Úristen, egy csodalatos kullancsvers! Úgy érzem, máris belső… bensőséges a viszonyunk. Vértanú lennék érted, akkor is, ha szívva véred, kezeddel nyakam eléred, s fejem könnyen letéped. Éltem érted étlen bevégzem, te édes!

 

– Engem az érdekelne, hogy vércsportfüggő vagy?

Kullancs Kálmán Határozottan állíthatom, hogy egyáltalán nem válogatunk!

 

– Bennem többször volt kullancs, egy darab gyufaszál, a foszforos felével a kullancs körül kell óvatosan a bőrt dörszölni, és kijön magától, nem kell, hogy érje a kullancsot, valahogy nem bírja a foszfort, és kijön, nálam bevált!

Kullancs Kálmán: A gyufában nincs foszfor, és én egyáltalán nem félek ettől a módszertől. Szóval semmi varázslat, semmi kence, jó?

– Én megfogom, finoman, a hátsóját, már ami kilátszik, és gyengéden, de határozottan csavarintok rajta egyet! Még sosem szakadt be a feje, szépen, egèszben kijött mind! Egyszerű, nem kell hozzá semmi, és így a lehető leghamarabb meg lehet tőle szabadulni! 

Kullancs Kálmán Ez a beszéd. Érzéssel, de mégis határozottan.

 

– Nemrég volt fent egy videó, amiben menta olajat csepegtettek rá. Akkor és is odaírtam, hogy ettől visszaöklendezi a kórokozókat. Kaptam is érte rendesen, hogy az hülyeség.

Kullancs Kálmán Csak semmi olajozás, nem vagyok én nyikorgó ajtó!

– Megelőzésként spray helyett van más hatékony módszer is (pl. valamilyen illóolaj vagy más)?

Kullancs Kálmán Gondolom, nem titok, hogy mi kifejezetten nem csípjük a kullancsriasztó szereket, de most jófej leszek és válaszolok. A kisgyermekeknél (nyamm) (és a kutyáknál) biztonságosan alkalmazható és megfelelően hatékony készítmény kiválasztásához mindenképp kérd ki a házi gyermekorvosod, gyógyszerészed (állatorvosod) véleményét, és a terméket mindig az előírások szerint használd. Az illóolajok, és egyéb alternatív „kullancsszomorító” módszerek (hála az égnek!) gyakran nem megbízhatóak. És tudod, mi egyáltalán nem tudunk nektek ellenállni… 

 

Mi a helyzet kedves Kullancs Kálmán az ultrahangos kullancsriasztóval?

Kullancs Kálmán Még nem próbálták rajtam, de nem hangzik jól.

Hát nem mondjuk, hogy hajrá Kullancs Kálmán, de köszi az infókat!

 

Hogy még többet tudj meg Kullancs Kálmánról, itt olvashatsz róluk:

Így végeztek a kullancs nyakörvek a teszten

A kullancs az agyára mehet

A kullancsszezon indul – vagy inkább folytatódik

Kullancs ma, holnap és mindig – télen is

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Kullancs Kálmán facebook
A szövegeket kicsit a kutyákra szabtuk!
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...