Saját KB bal
Saját KB jobb

Elizabeth Taylor, Hollywood legelbűvölőbb gazdija

A díva sok mindenről világhírű volt – tehetségéről, nőiességéről, nyolc házasságáról – de azt, hogy Hollywood legodaadóbb gazdija volt, azt biztosan mindenki tudja róla, mert nagyon büszke volt rá. Az állatok iránt érzett elkötelezettsége nem a kameráknak szólt.

 

Taylor egész életét a rivaldafényben élte – már gyermekként kamerák előtt állt, és számos olyan filmben szerepelt, ahol állatok voltak a partnerei, kezdve az 1943-as Lassie hazatér c. világhírű alkotással. A színésznő híres volt arról, hogy szerette kissé pikírten kezelni férfi színész társait, így nem csodálkozunk a hozzá tartozó híres mondáson: „A legjobb férfi színész partnereim közül volt jó néhány ló és kutya”.

Habár a legtöbb házassága maga volt a káosz, minden a kamerák előtt zajlott a paparazzók szeme előtt, így a színésznő különösen szeretett visszavonulni és minőségi időt tölteni négylábú társaival.

Taylor annyira igényelte kutyáit maga mellett, hogy sem pénz, sem a szervezés nem volt akadály, hogy mindenhol vele legyenek. Amikor akkori férjével, Richard Burton-el Angliába szólította egy hosszabb filmforgatás, akkor is megoldotta, hogy kedvenceit is átköltöztesse, pedig akkor még nem volt olyan egyszerű a kutyák utaztatása, ráadásul akkor még Angliában kedvenceinek fél élvet karanténban kellett volna tölteniük.

Taylor annyira ügyesen szervezte a számára fontos dolgokat, hogy ezt az aprónak nem tekinthető bökkenőt is sikerült kiküszöbölnie: bérelt egy jachtot a Temzén, ott tudta tartani kutyáit, amíg Angliában forgatott. Így lényegében sosem kellett angol földre lépniük az ebeknek, és nem volt érvényes a karantén kötelezettség sem. Naponta nagyjából 20,000 dollárjába került az, hogy kutyái vele lehettek, ez mai számítással nagyjából 138,000 dollár (35 millió forint) lenne átszámítva.

Az életében minden monumentális volt: a karrierje, a házasélete, a románcai, a gyémántjai, és az állatok iránt érzett szeretete. Elkötelezett híve volt az Aids elleni küzdelemnek is, és sosem felejtkezett el a jótékonyságról, ha állatokról volt szó. Hiszen talán az egyetlen őszinte, sallangoktól, csillogástól és színjátéktól mentes kapcsolata velük volt. Valószínűleg ezért is értékelt nagyon sokra.

 

 

 

 

 

Cikkajánló:

Híres nők kutyával

Így fürdette Elizabeth Taylor a kutyáját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: barkpost

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...