Mankaland – Kutya- és gyerek boldogság egy általános iskolában

Mankát és csapatát már sokan ismeritek. Most egy általános iskolába látogatott el, hogy felmérje: vajon a gyerekek mennyit tudnak a kutyák boldogságáról. 

 

Vajon mitől boldog egy kiskutya és hogyan gondozzuk, ápoljuk úgy, hogy számára a legmegfelelőbb legyen? Manka és ember barátai a Budavári Általános Iskolában tartottak interaktív tanórát a felelős kutyatartásról.

– Mindketten nagyon örültünk a meghívásnak, mert fontos számunkra más kutyusok sorsa és hisszük, hogy a gyermekek megértik, hogy a kutyák jóléte kizárólag tőlünk függ – meséli Sebestyén Dia, Manka vezetője. – Beszélgettünk a napi teendőkről – a séta, a helyes táplálkozás, a játék, az egészség és a biztonság fontosságáról, megmutattunk néhány alapengedelmességi feladatot és közös sporttal zártuk az órát. Az egyik legklasszabb kutyás sportot, az agility-t mutattuk meg a néhány akadály segítségével. Ki tudja, talán a jövő agility bajnokaival találkoztunk? De a legfontosabb mégis az, hogy a felelős kutyatartás bajnokaival beszélgettünk. 

 

Ezeket is ajánljuk a témában:

Mankáról és csapatáról bővebben itt olvashatsz

A gyerekek szomjazzák a tudást az állatokról, csak át kell adnunk nekik

Terápiás kutya, adományok és szeretet egy magyar oviban

Oviban kutya? Itthon? Igen!

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...