Kereső és mentőkutyák itatása – Petwater

A speciális feladatokra használt kutyák életvitele egészen eltérő az otthoni kedvencként tartott állatok mindennapjaitól. Ennek megfelelően egy egész sor különleges dologra van szükségük annak érdekében, hogy feladataikat a mindennapokban a lehető legmagasabb színvonalon tudják teljesíteni. Ne feledjük, hogy ezek az állatok emberéleteket mentenek meg nap mint nap a világ minden táján. 

A legszélsőségesebb éghajlati viszonyok és a leg viszontagságosabb terepviszonyok közt dolgoznak és soha semmilyen körülmények közt sem hátrálnak ki a teljesítendő feladatukból, inkább belehalnak.

Miért ajánlott a minőségi itatóvíz ezeknek az állatoknak?

A legfontosabb talán az, hogy ezeknek az állatoknak a szervezete teljesítés közben legalább négyszer annyi energiát éget el, mint egy átlagos kutya szervezete a mindennapi életvitele során. Az energia elhasználtsága fizikai és pszichikai tünetekben is megnyilvánul, de mind a kettő energiaveszteséggel, ezáltal a szervezetből való ásványi anyag kiürüléssel is járó folyamat. Csakhogy a kereső vagy mentőkutyának minden helyzetben teljesítenie kell. Szervezetükből folyamatosan ürülnek ki az energiát biztosító tápanyagok, nyomelemek, vitaminok és ásványi anyagok. A Petwater abban segít, hogy a munkakutya létfontosságú ásványi anyag szükségletét az itatásból a szervezete folyamatosan visszapótolja. Amellett természetesen, hogy az itatóvíz magas minőségű, tiszta és kiváló itatási tulajdonságokkal bír.


Kép forrás: petwater / internet

Hogyan segíti elő a Petwater-rel való itatás a kutya teljesítőképességét?

A természetes magnézium, kálcium, kálium, és más fontos ásványok utánpótlásnak köszönhetően az állat figyelme tovább megmarad, jobban és hosszabb ideig képes az adott feladatra koncentrálni, ami válsághelyzetben elengedhetetlen. Mivel az állat erőnléti munkát is kifejt keresés vagy mentés közben, a magnéziumpótlással az izmai gyorsabb regenerálódását segíthetjük elő, és pihenési időszaka alatt megmentjük például az esetleges izomgörcsöktől, amelyek a megerőltetéstől alakulhatnak ki a szervezetében. A kálcium és a kálium pedig fontos szerepet játszik az ideg ingerátvitelben is.

Ez igen komolyan hangzik. Ezek a kutyák biztosan sokat utaznak. Szállítható a Petwater?

Természetesen. Az 5 literes kiszerelés az, amit nagyon szeretnek. Sok, de mégis könnyű, és kis helyen is elfér akár több palack is. A kupak kis füllel van ellátva így azt egyszerűen vihetjük kézben is. Jól tárolva pedig friss és tiszta marad, így az állat folyton a lehető legjobb minőségű itatásban részesül.


Kép forrása: petwater / internet

Milyen egyéb előnnyel bír az itatóvíz?

Fontos tudni, hogy a Petwater tiszta, tehát vírus- és baktériummentes. Vagyis nincs meg az a kockázata, mint egy szabadkörnyezeti vagy egyéb ismeretlen forrásból származó víznek, hogy valamilyen fertőzés forrása lehet. Mivel ezek az állatok elsőként munkakutya szerepet töltenek be, fontos, hogy kerüljük a megbetegedési forrásokat annál is inkább, hiszen ezeknek a kutyáknak folyton indulásra készen kell állniuk. Nem lehet tudni, mikor hova mennek, így egészségesnek, fittnek kell lenniük. Amikor terepen vannak, keresnek vagy mentenek, akkor pedig állandó itatást kell számukra biztosítani.

Hol dolgoznak leginkább?

Katasztrófa övezetekben sokszor, vagy nagy hidegben, vagy nagy melegben és általában romok közt, vagy olyan terepen, ahol eleve hiányosak a mindennapi élet megszokott komfortjai. Számukra a ballonos itatóvíz kell, hogy biztosítva legyen a bevetési időszak alatt.

Hol találnak rátok?

Weboldalainkon: www.petwater.eu és www.petwatereu.wordpress.com, illetve közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/waterforpets. Telefonszámunk pedig: +36305954352


Kép forrása: petwater / internet

 

 

 

(X)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...