Petwater – komplex itatás: az itatásról általában

Sokat lehet hallani a helyes és felelős állattartásról, a megfelelő táplálásról, azonban amiről valóban sohasem beszélnek, az a helyes itatás. Olyannyira elhanyagoltan kezelik ezt a témát, mintha nem is létezne maga az itatás fogalma.

A házi kedvencek körében ez egy teljesen leadott, végtelenül elhanyagolt terület, miközben a megváltozott állattartási körülmények, a házi kedvenceket sújtó civilizációs betegségek, és a sokszor igenis egyoldalú etetés kialakította az igényt a helyes itatásra. Előbbiekben említettek miatt szükségessé vált a házi kedvencek körében is a megfelelő itatásról beszélni, kampányokat szervezni annak érdekében, hogy a gazdák erről a lehető legtöbbet tudhassanak meg.

Az első és legfontosabb dolog, hogy megértsük és elfogadjuk azt a tényt, hogy az etetés nem áll meg ott, hogy a kutyus, cicus, hörcsög, vagy a nyuszi kapott enni. A helyes és megfelelő táplálás két részből áll, az egyik az etetés, a másik az itatás.

És, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban?
Először is azt, hogy nem adunk a házi kedvencnek akármilyen vizet inni. Ugyanúgy, ahogyan etetéshez állateledelt vásárolunk, úgy itatáshoz vegyünk itatóvizet az állatnak.

Mi is az a Petwater?

A Petwater teljesen természetes forrásból származó natúr itatóvíz, amelyben az olyan fontos ásványi anyagok mint a kalcium, magnézium, vagy a kálium oldott formában található meg.

Mitől más a Petwater itatóvíz, mint a csapvíz, az ásványvíz, vagy az egyéb itatásra használatos vizek?

A jó itathatóság érdekében a minőségi itatóvíznek meg kell felelni fizikai, kémia és bakteriológiai követelményeknek. A Petwater rendelkezik mindazon fontos tulajdonsággal, amivel egy jó minőségű itatóvíznek rendelkeznie kell.

Ezek között elsőként az alábbiak a legfontosabbak: tiszta, átlátszó, színtelen, szagtalan, íztelen és üdítő hatású.

Mitől szupra ez az itatóvíz?

A Petwater esetében ez a szó az itatóvíz további kiemelkedő tulajdonságait hívatott jelezni, valamint együttesen a vízre vetítve azt, hogy maga a Petwater egy olyan itatóvíz, amely komplexitásában képes azokat az – állatok számára fontos – tulajdonságokat nyújtani, amellyel az itatás a házi kedvenc számára élmény, egészség, és a mindennapi táplálás kiemelkedő része.

Milyen ásványi anyagok találhatóak a Petwaterben és mitől fontos ez az állatok számára?

Az állatok és általában a biológiai szervezet ásványi anyag felvételének fontosságát akkor érthetjük meg a legjobban, ha tudjuk azt a tényt, hogy az ásványi anyagokat a szervezet nem tárolja. Ezeket az anyagokat kiüríti, így tehát azokat után kell pótolni. A Petwater egyik remek tulajdonsága, hogy a magnézium, kalcium, kálium oldott formában található meg benne. Tehát a Petwater alkalmazásával elemi ásványi anyagokat tudunk az állat szervezetébe juttatni. Az oldott formula pedig azért kiemelkedően fontos, mert tudjuk, hogy az eleve oldott anyagok sokkal magasabb hatékonysággal épülnek be és szívódnak fel az állat szervezetében.

Szeretik-e az állatok?

Erre a válasz egy határozott igen. Tapasztalatok mutatják, hogy az a házi kedvenc, aki kapott Petwatert, legyen az cica, vagy kutya, kicsi, vagy nagy, az fajtól, nemtől, tenyésztési állapottól függetlenül nagy kedvvel fogyasztja. Ennek több oka is van.

A legfontosabb, hogy az állat ivásban is (főként egy kutya vagy macska) elsőként az egyik hiper-érzékeny szervére hagyatkozik. Ez nem más, mint a szaglás. Sokszorosan jobb szaglással rendelkeznek, mint mi emberek. Így gondoljunk bele, hogy milyen érzés az állatnak, amikor klórral fertőtlenített csapvizet teszünk eléjük.

A Petwaterben nincs semmi érzékszervet irritáló anyag, így az állat azonnal nagy bizalommal van iránta. Az íze (bár mi emberek azt mondjuk, hogy nincs íze, tehát ízetlen) emlékezteti az állatot a természetes forrásvízre. Nekik ez a legfontosabb. Ha visszaengednénk őket a természetbe, kit-kit a maga helyére, biztos, hogy olyan helyre járnának inni, ahol ugyanilyen tiszta, friss és természetes vizet találnak, mint a Petwater.

Melyik állatnak ajánlott és esetleg melyiknek nem?

A Petwatert bármilyen állatnak biztonsággal adhatjuk. Sőt, ezt az itatóvizet adjuk csapvíz helyett, vemhes, beteg, daganatos, cukorbeteg, tápallergiás egyedeknek. Olyan gazdák is előszeretettel itatnak vele, akik kedvencei valamilyen okból kifolyólag eddig elutasították a vizet, vagy esetleg rossz ivók.

 

További információkat a PetWater honlapján találtok.

 

 

 

(x)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...