Vajon mennyit mozog napközben kutyánk?

Az egészséges életmód, a mozgás fontosságáról egyre többet hallunk. Talán kezd beépülni a fejekben, hogy a rendszeres, megfelelő mennyiségű testmozgás hozzájárul ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, és még az életünket is meghosszabbíthatja. 

A népszerű fitness trackerek az emberek napi mozgásmennyiségének a mérését segítik. De mi a helyzet leghűségesebb barátainkkal, számukra vajon biztosítjuk a szükséges testmozgást?

A WonderWoof segítségével már ezt is meg tudjuk állapítani. A kifejezetten kutyáknak készült, nyakörvre erősíthető szerkezet segítségével megtudhatjuk, hogy ebünk mennyit pihen és mennyit mozog a nap, vagy akár a hét folyamán.

Sokan gondolják úgy, hogy kutyájuk eleget mozog, holott az eb egész nap a kertben szunyókál. Így nem csoda, hogy az elhízás veszélye fenyegeti, ami a mozgásszegény életmóddal függ össze. Ennek az okostelefonra tölthető fitnessappnak a segítségével nyomon követhetjük, hogy ténylegesen mennyit mozog kedvencünk.

Ha pedig magától nem mozog eleget, akkor rajtunk a sor, hogy hosszabb sétára vigyük, így legalább mi is több mozgásra vagyunk kényszerítve.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: popsugar.com, fotók:wonderwoof.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...