Saját KB bal
Saját KB jobb

Tényleg boldog? 12 jel, amiből megállapíthatod!

A tudomány mai állásása szerint a kutyák nem tudnak beszélni, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne tudnák kifejezni érzéseiket. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy kutyátok élvezi-e az életet az oldalatokon, nézzétek meg az iheartdogs.com által közzétett alábbi 12 képet, melyek segíthetnek eldönteni a kérdést. Tényleg boldog?

1. Nyugodt szemek

„Ha a kutya nyugodt és boldog, akkor a szeme is a szokásos formájú. Ha megfigyeled a szemét különböző tevékenységek alatt, és a nap különböző szakában, észreveszed a különbséget. Egy idő után képes leszel arra, hogy megállapítsd, jó hangulatban van-e.” – vélekedik az ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals).

2. Laza, nyugodt száj

„Amikor a kutya nyugodt és boldog, akkor a száját zárva, vagy kissé nyitva tartja. Figyeld a változásokat és tanuld meg testbeszédéből kiolvasni a hangulatát. (Fontos: ha a kutya nyitott szájjal liheg, lehet, hogy melege van, vagy valami stressz érte – ez nem egy boldog kutya)”(ASPCA)

3.Természetes fültartás

A fülek tartása is nagyon árulkodó. Egy boldog, nyugodt kutya természetes állapotban, lazán tartja a füleit. Persze sok függ az adott kutya fajtájától és attól, hogy milyen fültartás jellemzi a fajtát. (ASPCA)

4. Farok helyzete

A kutya testbeszédének egy másik része a farok. Sokat elárul a kutya lelkiállapotáról az, ahogyan a farkát tartja. Általánosságban azt mondhatjuk, ha a kutya nyugodt, akkor a farkát természetes pozícióban tartja. Amikor boldog, akkor csóvál. (ASPCA)

5. Laza testtartás

A kutya testbeszédének utolsó, lényeges része a testtartása. Az izmok ellazult állapotban vannak? Egy boldog kutya testtartása még akkor is nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugároz, amikor aktív mozgást végez. Izmai játék, ugrálás közben is lazák. (ASPCA)

6. Nem mutat destruktív viselkedést

A destruktív kutyák általában unatkoznak … te boldog vagy, ha unatkozol? Általában nem, ugye? Egy tartalmas életet élő és kiegyensúlyozott kutya sokkal kevésbé valószínű, hogy megrágja a cipőket, vagy szétszedi a kanapét, inkább a játékait rágcsálja.

7. Jó evő

Míg néhány kutya elég válogatós, a boldog kutyák mindent megesznek. Ha a kutya nem hajlandó enni, akkor lehet, hogy beteg, de az is előfordulhat, hogy szenved a magánytól.

8. Aktív

A kutyák nem macskák, nem igénylik a napi 20 óra alvást. Egy boldog kutya, ha egészséges, és ráadásul fiatal, akkor sokat mozog, új dolgokat fedez fel, rágja a játékait.  Ha szokatlanul csendes, akkor valami baj lehet.

9. Imád körülötted lenni

Egy boldog kutya szeret kétlábú családjával időzni, hogy minél több figyelmet kapjon. Természetesen vannak személyiségbeli különbségek, melyeket figyelembe kell venni, de a legtöbb esetben, ha a kutya boldog, akkor imád veled lógni.

10. Egészséges kutya = boldog kutya

A boldogság egyik fontos jele, hogy a kutya egészséges-e. Te sem vagy boldog, ha beteg vagy, és a kutyák pont ugyanígy vannak ezzel. Ha úgy látod, hogy valami nincs rendben barátoddal, azonnal keresd fel az állatorvost, hogy minél előbb újra boldog ebed lehessen.

11. Izgatott állapot

Egy boldog kutya izgatott, amikor hazaérsz a munkából, amikor vacsora, játék, vagy séta van kilátásban. Bármilyen tevékenység, amit szeret, boldoggá teszi. Ha a kutya sosem lesz izgatott kedvenc elfoglaltságai közben, vagy egyáltalán nincs kedve azokhoz, akkor valami baj lehet és érdemes időt szánni egy állatorvosi vizitre.

12. Jól alszik

Amikor eljön az alvás ideje, akkor a kutyád választ egy kényelmes helyet, ahol lepihen és álmaiban a mókusokat kergeti, vagy jóízűen szalonnát falatozik? Egy boldog, nyugodt kutya jól alszik. A stresszes kutyák felébrednek, járkálnak, mindig új alvópozíciót keresnek, majd visszafekszenek, és újra felébrednek … Ők nem elég nyugodtak ahhoz, hogy mélyen aludjanak, és ez akár egészségügyi problémákat is okozhat. Érdemes beszélni egy állatorvossal, vagy kutyakiképzővel, hogyan tudod elérni, hogy kutyád ellazult és boldog legyen, ami a jó alváshoz nélkülözhetetlen.

 

Nézd meg korábbi cikkünket is, hogy Mennyire érted a kutyanyelvet?

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: iheartdogs.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...