Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan segíthetsz kutyádnak a kutya melegben?

A forróság, a több napos hőség igénybe veszi a szervezetünket, de nincsenek ezzel másképp kutyáink sem. Minden gazdi felelőssége, hogy megfelelően gondoskodjon szőrös barátjáról, hogy ő is gond nélkül átvészelhesse az egyre melegebb nyári napokat.

Nézzünk néhány ötletet, hogy négylábú barátunk is kellemesebben érezhesse magát akkor is, amikor a hőmérő higanyszála az egekbe szökik.

1. Gyerekmedence: Ez tökéletes megoldás lehet, ha kutyád szereti a vizet. Egy nagyobb fa hűs árnyékában elhelyezett műanyag medencében a közös pancsolás jó móka mind a kutyusnak, mind pedig a gazdinak. Ha lehet, masszív műanyag legyen, ne puhafalú medence, mert a kutya karma kiszakíthajta azt.

2. Fagyasztott kutya csemege: A világhálón számos jó ötletet találtok erre vonatkozóan, de nem kell semmi extrára gondolni. Mixelj össze néhány kutyák által is fogyasztható zöldséget, gyümölcsöt, amit a konyhában találsz és tedd be a mélyhűtőbe.


Fotó: lifewithdogs.tv

3. Hűsítő párna vagy fekhely: Számos webáruház árusít ilyen terméket. A párnában egy speciális hűtőfolyadék van, ami akkor fejti ki hatását, ha a kutya ráfekszik és 8-10 fokkal hűvösebb érzetet biztosít az eb számára. Autóban utazásnál különösen nagy segítség lehet egy hűsítő matrac.


Fotó: CoolPet

4. Kefe, kefe, kefe: Rendszeresen és alaposan keféld át kutyád bundáját, és távolítsd el a téli bunda maradékát, az elhalt szőröket, hogy biztosítsd a megfelelő légáramlást és a nap elleni védelmet.

+1 tipp a Kutyabarát.hu-tól: Látogassatok el  valamelyik kutyabarát fürdetőhelyre! Ajánlatainkat itt találjátok: https://kutyabarat.hu/helyszin_kategoriak/strandok/

(Kutyabarát.hu)

forrás: positively.com, indexkép: doghow.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...