Saját KB bal
Saját KB jobb

Kényeztesd kutyádat egy gyengéd masszázzsal

Minden kutya szereti, amikor vakarásszák a hasát, vagy simogatják a füle tövét. De a kutyák, ugyanúgy, mint az emberek, azt is szeretik, ha egy kiadós masszázzsal kényezteti őket a gazdi. Amellett, hogy borzasztóan élvezik az érzést, pihentető számukra, és lehetővé teszi, hogy még mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki kedvencünkkel. Ráadásul ez még nem minden, a masszázsnak további előnyei is vannak.

Csökkenti a stresszt és a szorongást

Sok kutya könnyen ideges, szorongó lelkiállapotba kerülhet. Már egy hangos zaj, egy vihar, de akár már egy macska feltűnése is könnyen okozhat stresszhelyzetet. Függetlenül a kiváltó októl a masszázs segít oldani a feszültséget, elfeledtetni az okot és pihentetően hat a kutyára.

Támogatja a gyógyító folyamatokat

Az állatorvossal egyeztetve, az ő tanácsait megfogadva, a masszázs segíthet a rehabilitációban. Csökkentheti a fájdalmat, segíthet a ficamok gyorsabb gyógyulásában. Mivel első a biztonság, mindenképp konzultálj az állatorvosoddal, mielőtt masszírozni kezded kutyádat.

Élénkíti a szervezet működését

A masszázs javítja a kutya vérkeringését, csökkenti a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, támogatja az emésztést. Serkenti a vese és a máj működését, ösztönzi a mélyebb légzést.

Hozzájárul az általános jóléthez

Egy kiadós masszázs után frissnek, energikusnak, kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat. Nincs ez másképp kedvenceinknél sem, nekik ugyanolyan jól esik egy „alapos gyúrás”, mint nekünk, embereknek.

Erősíti a köteléket kutya és gazda között

Kezdetben a masszázs még új lehet a kutyának, de hamar rá fog jönni, hogy ez milyen nagyszerű érzés számára, és a gazdi az, akinek ezt a jóleső érzést köszönheti. Kapcsolatotoknak jót fognak tenni az „intim együttlétek”, a kötődés pedig erősebb és mélyebb lesz.

Most, hogy sorra vettük a masszázs előnyeit, térjünk át a gyakorlatra. Mi a legjobb módja, hogyan lesz a leghasznosabb kedvenced számára?

Gyengéd mozdulatokat és technikát alkalmazz, győződj meg róla, hogy kutyád kényelmesen érzi magát. Íme néhány tanács a kezdetekhez, egy finom relaxáló masszázshoz.

1. Győződj meg arról, hogy kutyád nyugodt, engedelmes, mielőtt elkezded a masszázst. Ha egy ideges kutyánál helytelenül próbálkozol, megerősítheted a rossz mentális állapotot. Először egy hosszú séta után fogj neki, amikor kutyád amúgy is fáradtabb, meglátod könnyebben el fog lazulni.

2. Gyengéden fogj hozzá, halkan beszélj kedvencedhez, ezzel segíted, hogy nyugodt, ellazult állapotba kerüljön.

3. Körkörös mozdulatokkal kezdd  masszírozni a nyakát, ne feledd, hogy csak gyengéd és finom mozdulatokat használj, hogy kényelmesen érezze magát.

4. Folytasd tovább a vállak irányában. Mivel a kutyák testüknek ezt a területét nem érik el, hagyj neki egy kis időt, hogy ténylegesen élvezni tudja.

5.  A következő lépés a mellkas és a mellső lábak. Van olyan kutya, aki nem szereti, ha a lábait masszírozzák. Ha a te kutyád ilyen, akkor folytasd egy másik testrésszel. Viszont, ha azt látod, hogy élvezi, akkor a mancsait szintén megmasszírozhatod. A talppárnáknál légy óvatos, sok kutya reflexszerűen rúg egyet, amikor a talppárnái közötti részhez érnek.

6. Körkörös mozdulatokkal masszírozd a gerinc mindkét oldalát felfelé és lefelé.

7. Gyengéden folytasd, amíg elérsz a hátsó lábakhoz és a farok területéhez. Amikor befejezed, teljesen nyugodnak és ellazultnak kell lennie.

8. A masszázs egy nagyszerű módja annak, hogy még inkább a kutyádra hangolódj, megtanulod, hogy mi az, amit élvez. A jövőbeni masszázsok során pedig képes leszel észrevenni a reakciói közötti különbséget, amik figyelmeztetnek, hogy az adott területen talán valami nincs rendben.

Most már nincs más dolgod, mint amikor hazaérsz, egy lágy masszázzsal kényeztetni négylábú barátodat, meglátod élvezni fogja és hálás lesz érte.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: cesarsway.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...