Balaton nyitott a kutyások felé – Kutyafuttató készül Zamárdiban

Felélénkült a kutyás élet a Balatonon. A boglári és a fonyódi kutyás strand mellett, Zamárdiban több kutyafuttató létesítésével igyekeznek a kutyások kedvében járni, és a kutyastrand létesítésétől sem zárkózik el a település.

A tervekről Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere számolt be a FemCafe.hu-nak.

 „ A nyaralók egyre több helyre viszik magukkal a kutyáikat, nekünk is illett valamiféle alternatívát kínálni a kutyásoknak. A Batthyány téren, a 7-es főút túloldalán épül fel a 20 x 15 méteres, másfél méter magas kerítéssel bekerített, két kapuval rendelkező a kutyafuttató. A város saját költségéből készítteti el, kísérleti jelleggel. Úgy tervezzük, hogy a szezon kezdetére, június elejére mindenképpen készen lesz, és ha beválik, akkor még két helyszínen tervezünk ugyanilyet. Az üdülőtulajdonosok részéről jött a megkeresés, hogy szeretnék mozgatni a kutyájukat, akiket a közterületen csak pórázon szabad sétáltatni. A kutyastrand gondolata sem áll messze tőlünk, de előbb megszemléljük, hogy hogyan reagálnak a nem kutyás vendégek a kutyafürdetést indító településen, utána valószínűleg nyitunk mi is.” (forrás: femcafe.hu)

A Balaton parti településeken élő és az idelátogató turisták részéről nagyon nagy igény van a kulturált kutyafuttatókra, hiszen a négylábúakat a legtöbb helyen csak pórázon lehet sétáltatni. 

A Kutyabarát.hu csapata nemcsak a kutyás strandok létrehozásában vállalt úttörő szerepet, a kutyafuttatók kérdésében is már felvette a kapcsolatot a balatoni települések polgármestereivel.

Együttműködés keretében kívánunk szakmai segítséget nyújtani a kutyafuttatók létrehozásában, a betartandó illemszabályokat tartalmazó, figyelemfelhívó „futietikett – etikai kódex” kihelyezésével pedig a futtatókban előforduló baleseteket szeretnénk megelőzni.

A Futietikett programunk keretében már egyre több fővárosi és vidéki kutyafuttatóba került ki az illemszabályokat tartalmazó figyelemfelhívó molinónk. 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: femcafe.hu, leadfotó: nolibsvet.com 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...