Saját KB bal
Saját KB jobb

Kókuszolaj a kutyáknak

A kókuszolaj a kutyánk étrendjébe építve rengeteg egészségügyi előnnyel bír. Adhatjuk a kutyaeledelhez adagolva, vagy akár magában, hiszen a négylábúak imádják az ízét! Fél-egy teáskanálnyi mennyiséget adjunk naponta a kutya méretétől függően, és kedvenced nagyon hálás lesz érte! – írja Facebook oldalán a Kókuszvilág.hu

Azt már különböző reform táplálokzással kapcsolatos wbeoldalról megtudhtattuk, hogy a kókuszzsír vagy kókuszolaj használata az emberi táplálkozásban pozitív hatású, de azt eddig nem tudtuk, hogy a kutyák számára is több pozitív hatással bír.

Belsőleg alkalmazva:
– Laurinsav tartalmának köszönhetően természetes antibakteriális hatású, így jót tesz a kutya fogainak és emésztőrendszerének.
– Gombaölő hatása miatt segíti a candida és más gombás fertőzések gyógyulását.
– Hozzájárul az egészséges emésztéshez és nagyban elősegíti a kutya táplálékában megtalálható ásványi anyagok és vitaminok természetes felszívódását.
– A kókuszolaj stimulálja a pajzsmirigy működését így támogatja az egészséges testsúly elérését és növeli a kutya aktivitását.

Külsőleg alkalmazva:
– A kókuszolaj kiváló szőr- és bőrápoló szer, a csípések és a lehorzsolt tappancs ápolására is használható.
– Táplálja a kutya szőrét, fényesebb és puhább lesz tőle, csakúgy, mint az emberi haj. Folyékony állapotában hozzáadhatjuk a kutya samponjához, vagy egyenesen a szőrére/bőrére is kenhetjük.

A kókuszolaj sokrétűen használható és rendkívül jó hatású számodra is és kutyád számára is. Minél több dologra használod, annál jobban megszereted, míg a végén azt veszed észre, hogy mindenre kókuszolajat használsz, és minden szobában tartasz egy üveggel vagy vödörrel ebből a csodaszerből! – írja a kókuszvilág.hu

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...