Saját KB bal
Saját KB jobb

Sárga szalag a pórázon. Mit jelent?

Ha egy kutya pórázán vagy nyakörvén sárga szalagot látunk érdemes óvatosan közelíteni felé, mert a jelzést nem véletlenül tette fel gazdája.A kutya nyakörvére vagy pórázára kötött sárga szalag azt jelzi, hogy a kutyának térre van szüksége és csak óvatosan közelítsék meg.

Sokszor egyéb sárga megkülönböztető jegyet is használnak: sárga sál, sárga hám, stb. Számos oka lehet annak, hogy a kutyának nagyobb térre van szüksége- írja a bulldogspecialista.hu.

A jelzés utalhat például egészségügyi problémára, arra, hogy a kutya nevelés vagy rehabilitáció alatt áll, esetleg arra, hogy félős, ideges, de jelentheti az is, hogy az állat agresszív emberekkel vagy kutyákkal szemben.

Az oldalon megjelent cikk rámutat, ez természetesen nem feltétlenül jelenti mindig azt, hogy a kutya harapós, de mindenképpen csak nagy óvatossággal szabad megközelítened azt a kutyát, akin sárga szalag van. Maga a projekt egy nemzetközi kezdeményezés, ami eredetileg Kanadából indult és hamar elterjedt a világban. A hivatalos facebook oldala a “The Yellow Dog Project”, a hivatalos weboldalát pedig a http://www.theyellowdogproject.com/ címen érhető el.

A kezdeményezés célja természetesen nem az, hogy a gazdák mostantól kényelmesen hátradőljenek és azt mondják, hogy na akkor én most már nem is fogok foglalkozni a kutyám problémáival, hanem csak rákötöm a sárga szalagot és kész is vagyunk. Egy felelős gazda továbbra is aktívan foglalkozik a kutya szociális igényeivel, mert a kutyának szüksége van arra, hogy kutyák között lehessen.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: orientpress, bulldogspecialista.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...