Öt éve várja gazdáját a hűséges kutya

A Huachi vagy Huachito néven emlegetett keverék a Bolívia középső vidékén fekvő Cochabambában, a Pál pápa sugárúton tölti napjait. „Már vagy öt éve annak, hogy gazdája motorbalesetben meghalt. A kutya azóta itt él” – mondta egy hentes, akinek boltja néhány méterre áll onnan, ahol Huachi balesetben elvesztette gazdáját, egy egyetemistát.

A fiatalember mindennap ugyanazon az útvonalon közlekedett, a kávészínű kutya pedig mindig vele tartott. Egy nap azonban a férfit elgázolta egy taxi, és a kórházba szállítás közben meghalt.

Huachi azóta a Pál pápa sugárúton jár-kel, és azon a sarkon siratja gazdáját, ahol azt a baleset érte – mesélte a helyi újságárus és segítője. „Saroktól sarokig megy, és mindig visszatér oda, ahol a baj történt. Ott aztán elkezd vonítani. Még jobban rázendít, ha egy motoros halad el mellette, talán azt gondolja, a gazdája az” – jegyezte meg a hentes.

Ramón Bilbaónak 18 éve működik boltja a sugárúton, Huachi rendszeresen tőle kapja a reggelit. Déltájt egy kis étteremnél vagy a szomszédos piacon etetik meg, este egy húsételeket kínáló bár gondoskodik róla. A szomorkás tekintetű kutya alkalmanként ott is marad éjszakára.

Huachit többen is örökbe akarták fogadni, és néhai gazdájának családja is megpróbálta magához venni a város másik oldalán, de a négylábú mindig elszökött és visszatért a Pál pápa sugárútra.

Mindenki számára ismerős lehet a japán Hacsiko – egy akita -, aki Ueno Hideszaburo mérnök kutyája volt. Miután gazdája 1925-ben meghalt a Tokiói Egyetemen, ahol tanított, a kutya még kilenc évig várta őt a Sibuja állomáson, ahonnan Ueno dolgozni indult és ahová esténként megérkezett.
Hacsikónak ma szobra áll a helyen, történetéből pedig film is készült Hollywoodban Richard Gere főszereplésével. (ezen az oldalon meg is található a film)

 

További cikkek a témában:

Íme, az utolsó kép a világ leghűségesebb kutyájáról

Fáradhatatlanul várja gazdáját a hűséges kutya

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...