Saját KB bal
Saját KB jobb

Karácsonyi ajándékötletek azoknak az ebeknek, akik jók voltak idén (is)

Közeledik az ünnep, mindenki karácsonyi lázban ég. És persze, azon is törjük a fejünket, hogy mivel lepjük meg szeretteinket. Az alábbiakban ebben szeretnénk segíteni – természetesen, a négylábú családtagokra gondolva.

Játékok

A játék azért remek karácsonyi ajándék, mert nem csak egy tárgy, hanem közös idő is. Az pedig, mint tudjuk, a legtöbb, amit adhatunk. A sok csilivili karácsonyi tematikájú játék közül is választhatsz, ha találsz olyat, ami kedvencednek bejönne. Ugyanakkor, érdemes lehet körülnézni az interaktív vagy fejlesztő játékok körében is. Egy kutyapeca (más néven flirt pole) például remek edzés, móka, fejlesztés és nem mellesleg, fizikai és mentális fárasztás. Akár beltéren is. A kutya vadászösztönére hat, ezért, ha jól játszol vele, megunhatatlan. Bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz róla: Csak egy újabb kutyás játék? Mi az a flirt pole?

A különböző logikai és fejlesztő játékok, szimatszőnyegek is remek ajándékok. Ezekre talán nem gondolnánk első körben, hiszen a kutya nem tud velük egyedül játszani. De éppen ez bennük a szuper. A kutya játékosan tanul, fejlődik a problémamegoldó képessége, ami nagyon szuper, ha például sportoltok együtt. A feladatok megoldása pedig szellemileg fejleszt és fáraszt, ami nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz. Idősebb kutyák számára is szuper ötlet (a kezdő változatok), mivel segít a mentális frissesség megőrzésében és a kognitív hanyatlás megelőzésében.

Egészségvédelem

A vitaminok és étrendkiegészítők talán nem vezetik a kutyák saját karácsonyi kívánság listáit. Mivel azonban elég borsos áron kaphatók, mégis különleges ajándéknak tekinthetők. Különösen egy komplett, problémaspecifikus csomag. Bár lehet, hogy kedvencünk inkább azt a nagy cupákos csontot vinné haza az üzletből, és nem a színes dobozos porokat, tény, hogy az egészség a legnagyobb ajándék.

Amit már régóta tervezel

Ha régóta van olyan ötleted, aminek tudod, hogy örülne, de csak halogatod, tedd meg most. Vidd haza azt a hatalmas csontot, amit már régóta nézegettek az üzletben. Vagy kerekedjetek fel egy vágyott úticél felé. Esetleg fizesd be azt a sport tanfolyamot, amit már hónapok óta nézegetsz. A Karácsony a valóra vált álmok ideje, mire vársz?


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Photo by Lucas Andrade: https://www.pexels.com/photo/headshot-of-dog-in-santa-hat-10639874/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...