Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan tartsuk hűvösen a kutyánk vizét?

A nyári melegben rendkívül fontos a hidratálás. Kiemelten fontos, hogy a kutyánk – akár kinti, akár benti – mindig hozzáférjen friss, tiszta ivóvízhez. De hogyan tartsuk frissen és hűvösen a vizét egy tikkasztó nyári napon?

A melegben a kutyák többet isznak, ráadásul a kitöltött víz is hamar felmelegszik. Ezért fontos, hogy gyakrabban nézzünk rá a tálkára, és szükség esetén cseréljük frissre a kutyánk vizét. A tálka tisztaságára is figyeljünk. A hőségben a baktériumok, kórokozó hamarabb elszaporodhatnak benne, ezért legalább naponta egyszer mosogassuk el!

A gyakoribb vízcsere mellett az is segít, ha hűtjük a kutyánk vizét. Ezt megtehetjük például jégkockákkal vagy ha a tálkát egy hőszigetelő tartóba helyezzük. Ezzel lassítjuk a víz felemelegedését, és tovább biztosíthatjuk, hogy friss és hűvös marad.

A kerámia tálak tovább tartják a hideget mint a műanyag vagy a fém tálkák. Ha ilyenbe tesszük a kutya vizét, akkor lassabban melegszik fel. A tálkát tegyük árnyékos helyre. Ha nem mázas a kerámia tálka, akkor beáztathatjuk hideg vízbe, mielőbb megtöltenénk – így még tovább hűvös marad.

Kutyameleg: Hogyan védjük kutyánkat a hőség ellen?

Az is segít, ha nem a vizet hűtjük, hanem a tálat tesszük be a fagyasztóba, mielőtt tele engednénk friss hideg vízzel. Ez elsősorban fém tálkák esetén működik.

Ügyes házi megoldás, ha egy jéggel teli vödörre tesszük a kutya vizes tálkáját. A tálka pereme legyen szélesebb, mint a vödöré, nehogy beleessen, ahogy olvad a jég. Ez jó darabig hűvösen tartja kedvencünk vizét, hiszen a nagy jégtömeg lassan olvad csak el.

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg az ivókutakról. Ha kedvencünket huzamosabb ideig hagyjuk egyedül a lakásban, jó megoldás lehet a mindig friss víz utánpótlásra.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://mybrownnewfies.com/2022/07/21/10-effortless-ways-to-keep-your-dogs-water-refreshingly-cool/; Kép: Photo by Helena Lopes from Pexels: https://www.pexels.com/photo/cute-labrador-retriever-resting-near-outdoor-pool-4009988/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...