Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb tragikus kutyás baleset történt a Budai Várban

Csütörtökön újabb tragikus baleset történt a Budai Várban, egy kutya felugrott a várfalra és lezuhant.

A „Budavári Kutyás Balesetek” Facebook csoport adta hírül, hogy sajnos újabb kutyás baleset történt a Budai Várban csütörtökön, július 28-án.  Egy Gino nevű lagotto ugrott fel a várfalra, majd zuhant a Lovas útra. Bár a balesetet a helyszínen túlélte, az orvosi ügyeleten reggelre megállt a szíve.

Civil kezdeményezés a budavári balesetek körül

Nagyjából két évvel ezelőtt kezdte meg működését az a civil szervezet, mely a Budai Várban már a nyolcvanas években is előforduló kutyás balesetek okát és megelőzési lehetőségeit kezdte el kidolgozni. A balesetek oka a legtöbb esetben az, hogy a kutyák minden előzetes jelzés  nélkül egyszer csak felugranak a várfalra és a mélybe zuhannak. Sok gazdi számolt be arról, hogy kutyája ilyet soha nem csinált azelőtt. A most szerencsétlenül járt kutya sem ugrott azelőtt fel semmilyen hasonló felületre. A civil csoport kezdeményezésére az önkormányzat figyelmeztető táblákat helyezett el a kritikus pontokon. A civilek azonban a táblák elhelyezését, sűrűségét és kivitelezését sem tartják megfelelőnek.

A gazdi beszámolója

A Budavári kutyás balestek Facebook oldalán egy rövid beszámolót adtak közzé, melyben a szerencsétlenül járt kutya gazdája foglalja össze a történteket:

„A körülmény sajnos egyszerű, ámde váratlan volt.
Hazafelé tartottunk már a kislányommal és a feleségemmel, amikor egy gyors pisire elengedtem a kutyát.
Eddig érthetetlen módon – szokása ellenére – egyszer csak nekifutott és hopp…
Eddig csak max, ha volt egy magas emelvény, akkor az első két lábával felállt, de itt érthetetlen módon nem is gondolkozott, hanem nekifutott és már ugrott is.
A jelző táblákat én este nem is vettem észre, és sajnos nem is hallottam a veszélyforrásról.
Rögtön rohantam le a lépcsőn a lift mellett. Ott mentünk ki, ahol a Jamie Oliver étterem van.
Túlélte az esést és rögtön vittük az ügyeletre: légmell és sokk. Biztató volt a helyzet, de sajnos reggelre megállt a szíve. 5 percre parkoltam és már vittük is Őrmezőre.”

A budavári kutyás balesetekről, körülményeiről és megelőzési lehetőségeiről ITT olvashattok bővebben.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/varibalesetek

Advertisement

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...