Kutyás rejtély – Mire való a kis pöcök a zacsitartón?

Annyiféle menő zacsi és zacsitartó van, hogy manapság, mondhatni, egyfajta önkifejezési eszközzé vált már a zacsitartó is. Azonban, ne felejtsük el, hogy ez elsősorban egy praktikus darab. Szépen, egyesével ki lehet belőle húzni a zacsikat, ha szükséges. Több modell pórázra is kapcsolható. Vagy a táskára, karabinerrel. És néhányon van egy plusz kis pöcök is, ami… Mire is való?

Namármost, egy internetes kutyás blog felmérése szerint a megkérdezettek 78%-a – a szerzőhöz hasonlóan – nem tudta, hogy a pöcök mire is való igazából.

Tippek persze voltak, sőt, sokan meggyőződéssel vallották, hogy a pöcökkel az övre lehet rögzíteni a zacsitartót. Míg mások szerint a táska szélére. A többség talán még sosem gondolkozott ezen. egyszerűen elfogadtuk, hogy egyes zacsitartók egy megmagyarázhatatlan célú pöcök kiegészítővel vannak felszerelve.

Pedig a gyártó szándéka szerint a pöcök egyáltalán nem véletlenül található a zacsitartón. Egészen praktikus célja van, méghozzá az, hogy használat után rá lehet akasztani a zacsit. Hogy micsoda?!

pöcök funkció
Egy rejtély megoldva!

 

Igen, erre való a kis pöcök. Miután felszedjük a kutyakakit (mert ugye mindig felszedjük!) a zacsival, kötünk egy csomót a zacskóra, hogy ami bent van, az ott is maradjon. Ezután kínosan lóbáljuk a zacsit, amíg a legközelebbi kukához nem érünk. Ez, valljuk be, néha elég sok idő. Mindeközben a pórázt is fogjuk, ha több kutyánk van, akkor többet is. És a zacsit hol egyik kezünkbe, hol másikba vesszük át, ami elég kényelmetlen. Erre találták ki a pöcök extrát. A képen látható módon ráakasszuk a teli zacskót a kutya pórázán lógó zacsitartóra, és voilá!

A ti zacsitartótokon is van pöcök? Mire használtátok eddig? 🙂

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Bindi’s Bucketlist Instagram; Képek: Earth Rated; Photo by Becka H: https://www.pexels.com/photo/close-up-shot-of-miniature-schnauzer-8379222/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...