Hűsölés otthon

Hogyan enyhítsük kutyánk hőségérzetét a forró napokon?

A nyár a forróság, a napsütés és a rekkenő hőség időszaka. Bár sokan egész télen ezekről a napokról álmodoznak, a harmadik vagy negyedik idei hőségriadó után már biztosan bennük is felmerült a hűsölés gondolata. Kutyáink pedig, különösen az északi fajták vagy a nagyobb bundával rendelkezők, kifejezetten nehezen viselhetik a nagy meleget. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan hűsíthetjük le kedvenceinket egy forró nyári napon.

Kutyamedence

Ha hűsölés, először a vízpart jut eszünkbe. Azonban nem mindig és mindenkinek van közel valamilyen természetes kutyabarát fürdőhely. Aggodalomra semmi ok, hiszen ha a hegy nem megy Mohamedhez…

hűsölés kutyamedenceMa már nem luxus a kutyamedence. A legtöbb játékboltban és nagyobb áruházban kapható. A nem kutyások gyermek homokozó néven ismerik a műanyag, kagyló formájú alkalmatosságot, amely elfér akár az erkélyen is. Nagy vízi élményre ugyan nem ad teret, de kiváló, ha a cél a hűsölés a nagy hőségben.

Kutyamedence pro szint: jégfürdő

Bár elsőre kissé kételkedve olvastunk az ötletről, az interneten elérhető források szerint korántsem akkora őrültség, mint elsőre hinnénk. A jégfürdőhöz is szükség van egy kutyamedencére, azonban víz helyett jéggel töltjük fel. Bár személy szerint aggódunk a megfázás és a tüdőgyulladás veszélye miatt, a videó tanúsága szerint vannak, akiknek nem kell kétszer mondani, hogy ez jó buli. Javasoljuk, hogy  módjával, és lehetőleg az állatorvos beleegyezésével próbáljuk csak ki.

Hűtőmatrac

Kíméletes, ugyanakkor hatékony mód a nyári hűsölés otthoni megvalósításának a hűtőmatrac. Bár nem olcsó mulatság, a zselés matracok tényleg remek szolgálatot tesznek. További előnyük, hogy nem kell a használatuk után nagytakarítást tartani és nem ázik fel a padló – mint a kutyamedence esetében. A hűtőmatrac jó szolgálatot tehet a strandon vagy utazás közben is, ezért jó befektetés lehet, ha kedvencünknek gyakran melege van a kocsiban vagy a lakásban.

Hűsítő recept: DIY Pupsicles; azaz hűsítő kutyajégkrém házilag

Ventilátor

Elég alapvető felszerelése a háztartásoknak, mégsem feltétlenül jut eszünkbe, hogy kutyánk is élvezheti a hűsítő fuvallatot. Természetesen, ha szert teszünk csinos hawaii lányokra, akik igény szerint legyezgetik és még a talpát is megmasszírozzák, akkor felesleges. De ha a rekkenő hőségben otthon hagyjuk kedvencünket a meleg lakásban, érdemes lehet bekapcsolni neki a ventilátort.

Kerti locsolócső, zuhany

Ha szerencsések vagyunk és kertes házban élünk, akkor élvezetes és mókás felfrissülést nyújthatunk kutyánknak a kerti locsoló segítségével. Először csak kis nyomással indítsuk el a vizet, és ha kutyánk nem fél, hanem érdeklődik és elkezd játszani a vízsugárral, kapcsolhatunk erősebbre. Kiváló hűsölés és mozgáslehetőség, és a növények öntözése is hip-hop megvan.

hűsölés otthon


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Képek: Photo by Sam Lion from Pexels; Photo by Jack Geoghegan from Pexels; Photo by Blue Bird from Pexels;
Videó: My Mountain Husky – YouTube csatorna.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...