Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Gluténmentes gyömbéres-almás kutyakeksz

Mindössze öt összetevő, pár perc a konyhában és el is készülnek ezek az apró, gluténmentes falatkák. Az alma rostban gazdag, segíti az emésztést és viszonylag alacsony kalóriatartalmának köszönhetően diétázó kutyák számára is ajánlott (ha kifejezetten a súlycsökkentés a cél, akkor inkább nyersen, magában próbáld ki az almát). A gyömbér számunkra ízletes, sok kutya azonban nem eszi meg nyersen, pedig antioxidánsokban gazdag, jó hatással van az immunrendszerre és az ízületi betegségek kezelésében is széles körben alkalmazzák. Ebben a gyömbéres-almás kutyakekszben valószínűleg a finnyás kedvenceknek sem lesz kifogása ellene.

A gyömbéres-almás kutyakeksz hozzávalói

15 dkg fehér rizsliszt

170 ml laktózmentes joghurt (az eredeti recept görög joghurtot használ, ha te is inkább azt választod, akkor valamivel kevesebb lisztre lesz szükséged, hogy összeálljon a tészta)

10 – 15 dkg apróra vágott alma (reszelheted is)

1 tk. őrölt, szárított gyömbér vagy ½ tk. friss reszelt gyömbér

1 ek. kókuszolaj

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálban keverd össze az összes hozzávalót. A rizsliszt miatt a tészta kicsit darabosabb lehet, de sütés közben nem fog szétesni. A kezeddel gyúrd össze, majd nyújtsd ki deszkán és szaggass belőle kekszeket. Ha úgy kényelmesebb, akkor két teáskanál segítségével is formázz kisebb golyókat, és helyezd őket a kibélelt tepsire. Nem kell a kekszek között helyet hagyni, mert nincs bennük sem élesztő, sem más térfogatnövelő.

20-25 perc alatt készre sülnek. Kihűlés után tárold száraz, hűvös helyen a kekszeket. Légmentesen záródó edényben 10 napig eláll.


Szerző: Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://topdogtips.com/grain-free-apple-ginger-dog-treats-recipe/;
Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...