Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Rendőri segítséggel mentettek ki egy őzikét az árvízből

Szabadidős rendőr segített egy bajbajutott őzike megmentésében, aki az árvíz miatt a Sajóba került és már egyedül nem tudott kijönni.

Tegnap délután történt az eset Tiszaszederkényél, ahol egy vadász vette észre, hogy a gátnál egy erőtlen, kimerült őz feküdt a Sajóban, nem messze a parttól. Az állat valószínűleg az árvíz miatt tévedt olyan terepre, ahonnan segítség nélkül már nem tudott kijönni.

Valószínűleg  régóta küzdhetett és hánykolódhatott az árral, amikor rátaláltak. Lábra sem tudott állni, minden erejét elvesztette. A vadász, miután látta, hogy nagy a baj és egyedül nem fog boldogulni, azonnal értesítette a rendőrséget, ahonnan egy szabadnapos helyszínelő kolléga sietett gáthoz.

Meg is kocsikáztatták

Az őzt sikerült biztonságosan megközelíteni és a partra húzni. Miután már szilárd talajon voltak, rögzítették az állatot, pléddel becsavarták és berakták az autójukba. Itt aztán addig szárítgatták a kis mentvényt, míg át nem melegedett teljesen és újból erőre nem kapott. Ezután egy biztonságos fás erdőterületre szállították, ahol visszaengedték a természetbe. Az őz azonban nem sietett túlságosan vissza, kisebb unszolásra volt szükség, hogy otthagyja megmentőit és visszatérjen az erdőbe.

police.hu

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...