Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan válasszunk kutyapanziót

Sok gazdi tépelődik, vajon jó döntés-e, ha a nyaralás alkalmával hátra hagyjuk kedvencünket, és hivatalos felügyeletet találunk neki: például egy kutyapanziót. Ha meglátjuk a michigan-i helyet, nem biztos, hogy sokáig tépelődnénk. Itthonra pedig maradnak a tippek: hogyan válasszunk jól.

Csont alakú medence – és nem az alakja a legjobb a Michigan-ben működtetett kutyapanzióban. A környezet szinte olyan, amit a gazdik is megirigyelhetnek.

A hely nem csak akkor fogad kutyákat, ha a gazdák elutaznak, a szakképzett oktatók azt is vállalják, hogy segítenek a kutyák szocializációjában.

A három központ három különböző szintet jelent az ellátásban, ehhez tartozik még 3 hold területű kutya játszótér, 7 hold területen áthaladó természetes útvonal és a fantasztikus medence. (A többi kép lejjebb)

De ha a külcsíny mögé akarunk nézni, főleg itthon, ezekre is érdemes odafigyelni:

# Legyen 24 órás állatorvosi ellátás és non-stop felügyelet – ez főleg akkor nagyon fontos, ha nagyobb létszámú kutyát fogadnak és együtt tartják őket

# A panzió minőségi ellátását az is mutatja, hogy ellenőrzik-e kutyánk oltási könyvét bejelentkezéskor. Ha tőlünk nem kérik, mástól sem!

# Látogassuk meg a panziót, mielőtt leadjuk a kutyánkat – ha a panzió emiatt akadékoskodna, kezdjünk el gyanakodni!

# Nézzük meg előre, nem vállalják-e túl magukat, a kutyákat tudják-e szeparálni egymástól, legalább éjszakára

# Vegyük figyelembe kutyánk személyiségét a választáskor: egy visszahúzódó kutyának nem tenne jót egy nagy létszámú panzió

# Figyeljük meg a biztonsági intézkedéseket, a kerítés minőségét

# A jó panzió inkább kis létszámmal dolgozik, egyszerű matematika: kevesebb kutya, több figyelem. – igyekezzünk az ismerőseink körében tájékozódni a tapasztalatokról.

 

Ezeket is ajánljuk:

Ozzy Osbourne 6 mentett kutyája mellett kutyanapközit nyit sajt birtokán

Kutyapanzió – a kutyák második otthona?

Kutyabarát Balaton

 

 

(Kutyabarát.hu)

Fotók: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...